Studenţii ieşeni învaţă manevre de resuscitare la Vama Veche

vineri, 14 august 2015, 19:52
2 MIN
 Studenţii ieşeni învaţă manevre de resuscitare la Vama Veche

Tinerii studenţi, membri ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, vor avea posibilitatea de a se înscrie la un proiect intitulat „Fii şi tu salvator UNSR“, al cărui program şi desfăşurare se va stabili în cadrul Adunării Generale UNSR care va avea loc între 17 şi 22 august la Vama Veche.

Studenţii din Iaşi care vor participa la eveniment vor învăţa alături de colegii lor din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Petroşani, Piteşti, Ploieşt, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara care sunt primii paşi care trebuie efectuaţi pentru acordarea primului ajutor. Astfel, tinerii vor fi învăţaţi cum să realizeze manevrele de acordare a suportului vital de bază, cum se acordă primul ajutor în situaţii speciale, cum se procedează în cazul traumatismelor şi cum se opresc hemoragiile.

Reprezentanţii UNSR au precizat că proiectul a fost lansat pentru a combate o problemă care nu se regăseşte doar în România, ci în întreaga lume, şi anume „numărul scăzut de cazuri în care se intervine din rândul persoanelor nespecializate pe plan medical într-o situaţie de urgenţă“. Studenţii vor învăţa cum să acorde primul ajutor până când soseşte ambulanţa, iar pe viitor reprezentanţii UNSR spun că vor să pună bazele unui proiect de acest gen la nivel naţional, care să pregătească tineri pentru a putea veni în sprijinul comunităţii.

Comentarii