Surorile din Ţibana violate de tatăl vitreg, luate în grija statului

sâmbătă, 26 martie 2016, 02:50
2 MIN
 Surorile din Ţibana violate de tatăl vitreg, luate în grija statului

Violatorul a fugit de acasă şi, de joi dimineaţă, pare intrat în pământ: este de negăsit.

Minora din comuna Ţibana care a fost violată miercuri noaptea de tatăl vitreg a fost luată în centrul de primire urgenţe al minorilor abuzaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie Copilului (DGASPC). Direcţia a luat aceeaşi decizie şi în cazul surorii mai mari a tinerei violate, în prezent ambele fiice aflându-se în grija reprezentanţilor DGASPC.

„În urma anchetei efectuate de specialiştii DGASPC, prin hotărâre de urgenţă, cele două minore au fost aduse în centrul de primire urgenţe din Tătăraşi“, a arătat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC. Minorele au ajuns în atenţie direcţiei după ce tatăl lor vitreg ar fi violat-o pe fata cea mare, în vârstă de 14 ani, mama acestora fiind plecată la muncă în Italia. Bărbatul nu a fost găsit nici până în prezent de poliţişti, fiind în continuare căutat.

Poliţia a fost sesizată de bunica copilelor, care a anunţat autorităţile că bărbatul şi-ar fi fost violat fiica miercuri seara, pe fondul consumului de alcool. Miercuri seara, individul în vârstă de 32 de ani ar fi consumat alcool cu un vecin, după care şi-ar fi violat fiica vitregă. Mama fetelor, concubina bărbatului, este plecată la muncă în Italia şi încă nu a ajuns în ţară pentru a fi alături de fiicele sale. Cei doi concubini cresc împreună cinci copii, numai unul fiind al agresorului sexual. Potrivit DGASPC, cele două minore au intrat într-un program de consiliere al instituţiei, în vederea tratării traumei prin care au trecut.

 

Comentarii