Tânăr găsit îngheţat şi fără suflare, pe o stradă din Bucium

sâmbătă, 20 decembrie 2014, 02:56
2 MIN
 Tânăr găsit îngheţat şi fără suflare, pe o stradă din Bucium

Poliţia a demarat o anchetă. Bărbatul de circa 25 de ani, care nu băuse alcool, nu avea niciun act de identitate la el.

A murit din cauza frigului. Un tânăr în vârstă de circa 25 de ani a fost adus de pe stradă la Spitalul „Sf. Spiridon“, cu hipotermie severă. Tânărul a fost găsit în zona Bucium de tre­cători, care au anunţat autorităţile. A fost preluat apoi de un echipaj medical şi transportat la spital. În ciuda eforturilor depuse de medici, victima a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

„Pacientul era în stare gravă, având o temperatură centrală de 24 de grade. Ulterior a intrat în stop şi s-a făcut o resuscitare de 12 ore. Din păcate nu s-a reuşit şi a fost declarat decesul“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Cadrele medicale au anunţat Poliţia, mai ales că victima nu avea asupra sa niciun act de identitate. După haine, oamenii legii nu şi-au putut da seama dacă este vorba despre un om al străzii sau nu.

Trupul neînsufleţit a fost trimis la Institutul de Medicină Le­gală pentru a se stabili cauza exactă a morţii. Me­dicii nu exclud ca pacientul să fi murit din cauza frigului sau din cauza altor complicaţii care ar fi putut apărea în urma hipotermiei. În urma analizelor efectuate s-a stabilit că victima nu consumase alcool.

Pe lângă acest tânăr de 24 de ani, de frig a fost afectat şi un bărbat în vârstă de 79 de ani. Acesta a fost găsit hipotermic, în propria casă din Tomeşti, având o temperatură a corpului de 28 de grade. Acesta prezenta de asemenea şi o hipo­glicemie pe fon­dul consumului de al­cool. El fost încălzit, a ajuns la temperatura normală a corpului şi a fost internat la medicala de gardă, pentru supraveghere.
 

Comentarii