Antrenament pentru un sport extrem

Tânăr în comă după ce a căzut de pe ruinele de la Ţigarete

vineri, 23 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Tânăr în comă după ce a căzut de pe ruinele de la Ţigarete

Un adolescent în vârstă de 17 ani se află internat în stare extrem de gravă, în comă profundă, la Spitalul de Neurochirurgie după ce a căzut de la o înălţime de peste cinci metri, încercând să-şi imite prietenii care practicau un joc periculos. Se pare că adolescentul se antrena pentru parkour, un sport extrem urban, care presupune mişcări sub formă de fugă, sărituri, căţărări şi alte tehnici, pentru a trece peste, pe sub sau prin obstacolele din mediul înconjurător. Practicanţii acestui sport îşi adaptează mişcările la orice obstacol din calea lor.

Incidentul nefericit s-a produs miercuri seara, pe ruinele fostei fabrici de la Ţigarete. Băiatul s-a urcat la nivelul doi al clădirii, la o înălţime de aproximativ zece metri, şi a încercat să sară pe un pod care face legătura între clădirea respectivă şi o altă clădire de lângă. Atunci când a sărit, s-a dezechilibrat şi a căzut în gol de la cinci metri. La faţa locului a fost solicitat să intervină un echipaj de tip C2, cu medic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi care l-a găsit pe tânăr în stop respirator. „Băiatul prezenta politraumatism prin cădere de la înălţime şi un traumatism cranio-cerebral grav. A fost intubat şi transportat sub monitorizare la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii «Sf. Maria» pentru investigaţii de specialitate“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

După ce i-au fost făcute investigaţiile necesare, în jurul orei 1.00 noaptea, a fost redirecţionat către Spitalul de Neurochirurgie. „A fost adus de un echipaj al Ambulanţei, intubat oro-traheal şi ventilat mecanic. Au fost făcute investigaţiile la computer tomograf, pentru cap, coloană, torace, abdomen, a fost consultat de specialişti de la chirurgie şi ortopedie pediatrică, necesitând transfer la Neurochirurgie ca urmare a componentei cranio-cerebrale şi de coloană“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii. Medicii neurochirurgi precizează însă că prognosticul este foarte rezervat, din cauza leziunilor suferite. Băiatul se află internat în acest moment la Anestezie şi Terapie Intensivă, în comă profundă. „Este în stare foarte gravă, cu leziuni cerebrale şi toraco-abdominale, cele cerebrale fiind cele care predomină. Prognosticul este unul foarte rezervat“, a conchis dr. Florin Grămadă, medic primar neurochirurg şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. 

 

 

Comentarii