Tatăl a vrut să-l omoare. S-a adăpostit în Iaşi la un coleg pe care l-a ucis

joi, 17 septembrie 2015, 01:56
2 MIN
 Tatăl a vrut să-l omoare. S-a adăpostit în Iaşi la un coleg pe care l-a ucis

Un ieşean primit în casă de un fost coleg de muncă şi-a ucis binefăcătorul cu cuţitul. Ucigaşul a fost ieri trimis în faţa judecătorilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus ieri trimiterea în judecată a unui bărbat de 50 de ani acuzat de omor. Costel Pascariu şi-ar fi ucis un prieten ce îl găzduia de aproape un an în apartamentul său din Iaşi. Potrivit procurorilor ieşeni, fapta s-a petrecut pe 9 iulie, la ora 14, atunci când Pascariu, fiind în stare de ebrietate, în urma unui conflict spontan l-a lovit cu cuţitul în zona abdo­minală pe Ioan Vîntu. În urma rănilor grave suferite de victimă, aceasta a decedat o săptămână mai târziu.

„Inculpatul locuia din luna septembrie 2014 împreună cu victima, Vîntu Ioan, în vârstă de 54 ani, fost coleg de serviciu, în apartamentul din Iaşi al celui din urmă. Inculpatul a fost primit în locuinţa prietenului său după ce, în vara anului 2014, a fost el însuşi victima unei tentative la infracţiunea de omor comisă de tatăl său. În ziua respectivă, cei doi, Pascariu şi Vîntu, s-au certat din cauza lipsei banilor suficienţi pentru asigurarea întreţinerii (plata facturilor, alimente etc.), împrejurare în care inculpatul (care era tolerat în spaţiu de victimă, n.r.) a luat un cuţit cu care a lovit victima în abdomen“, au explicat procurorii ieşeni.
 

Comentarii