Test de sinceritate

marți, 02 iunie 2015, 01:50
3 MIN
 Test de sinceritate

Votul diasporei şi regretele Alinuţei.

Liberalii tot ameninţă Guvernul Ponta cu o moţiune de cenzură. Motivul? Tergiversarea proiectului privind introducerea votului prin corespondenţă pentru românii din diaspora. Ponta îi ia peste picior. Ştie el ce ştie. USL trăieşte! În timp ce conducerea PNL se joacă de-a democraţia, pesediştii şi liberalii continuă împreună atacurile asupra justiţiei.

Moţiunea "noului" PNL nu are nicio şansă. Nu pentru că subiectul nu ar fi important, dar "noii" liberali doar mimează opoziţia. Parlamentarii liberali sunt la fel de puţin interesaţi ca şi cei din PSD de votul românilor din străinătate. Ştiu ei ce ştiu. Ca şi electoratul din ţară, dispora nu a votat cu PNL, ci cu "neamţul" Iohannis, iar votul tuturor a însemnat nu unul "pro", ci unul contra USL, şi mai ales unul împotriva întregii clase politice româneşti. Unul împotriva aleşilor de azi!

În acest moment, în cazul în care chiar ar fi extrem de preocupaţi de votul din decembrie 2014, "noii" liberali ar proceda taman pe dos decât pesediştii. Adică ar cere înăsprirea pedepselor pentru corupţi, confiscarea averilor ilicite, depolitizarea instituţiilor, promovarea în mod transparent a profesioniştilor în funcţiile de conducere, îndepărtarea aleşilor cu probleme penale, introducerea votului electronic şi desfiinţarea tuturor ajutoarelor sociale care descurajează munca.

În loc de asta, PNL se laudă că a reuşit, după o luptă incredibilă cu aleşii chiulangii sau doar adormiţi ai PSD, majorarea alocaţiilor pentru copii. Jalnic! Nu pentru că, într-o societate normală, măsura în sine nu ar fi una absolut necesară, ci pentru că, în România de azi, ea nu va avea niciun efect. Să nu fim ipocriţi. Ştiu unii ce ştiu. În imensa majoritate a cazurilor, puţinii bani vor fi cheltuiţi de părinţi pe orice altceva în afară de nevoile reale ale copiilor. Să mai vorbim de educaţia lor, mereu trecută în plan secund?! Peste un an, vom avea aceeaşi mizerie în familiile cu mulţi copii, însă consum sporit de alcool!

Dar liberalii "luptă" pentru a pregăti terenul de anul viitor. Pentru a ne arăta că merită să guverneze în locul pesediştilor şi "altfel" decât ei. Pentru a ne dovedi că posedă "viziune"! Dacă sondajele nu ne înşală, şi dacă nu e prematur să ne dăm cu părerea, PNL va învinge PSD la ambele alegeri din 2016. Şi va prelua puterea! Iar Educaţia şi Sănătatea vor deveni din nou priorităţi naţionale! Iar autostrăzi moderne vor străbate ţara de la un capăt la altul! Iar România va ajunge încă o dată a şaptea putere a Europei! Aiurea! Ce bine seamănă astea cu prostiile lansate de USL! Ce bine seamănă astea cu minciunile lui Ponta!

Alina Gorghiu afirma zilele trecute că unii liberali (doar unii?) poartă vina pentru aducerea lui Victor Ponta la guvernare. Din această cauză regretă amarnic. Degeaba!

Ştim noi ce ştim!

Comentarii