Trei zile de activităţi atractive dedicate celor mici, pe strada Vasile Pogor din Copou

miercuri, 24 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Trei zile de activităţi atractive dedicate celor mici, pe strada Vasile Pogor din Copou

Pentru trei zile, parcul din faţa Muzeului Naţional al Literaturii Ro­mâne din Iaşi devine loc de joacă, de demonstraţii de dans, lectură, concerte sau pentru tot felul de ateliere practice. Aceste activităţi vor avea loc în cadul evenimentului intitulat „Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii“.

 Evenimentul, aflat la cea de-a IV-a ediţie, va avea loc în perioada 2-4 iunie în grădina Mu­zeului „Vasile Pogor“ şi pe strada Vasile Pogor din Copou, care va fi închisă circulaţiei în intervalul orar 12-20. Cei care vor veni la eveniment vor putea să participe la ateliere de îndemânare, gastronomice, de orientare în natură, vor putea să picteze sau să poarte con­versaţii în limbi străine. Spre deosebire de ediţiile din anii trecuţi, anul acesta va avea loc o serie de quiz-uri pe teme de istorie a românilor pentru copii, concursuri de desenat şotroane pe asfalt, concursuri de dans, organizatorii pregătind şi o serie de activităţi pentru părinţi.

Până la începerea evenimentului, pă­rinţii pot participa pe pagina de facebook a Muzeului Naţional al Literaturii Române la câteva concursuri pentru părinţi şi copii care au drept premii titluri din literatura pentru copii, dar şi jocuri şi jucării. La ediţiile din anii trecuţi au participat peste 8.000 de copii, atât la atelierele organizate, dar şi la concertele şi concursurile din perioada evenimentului. Cea de-a IV-a ediţie a „Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi dis­tracţii“ este organizată în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei şi beneficiază de sprijinul Primăriei Iaşi şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Par­ticiparea este gratuită la toate activi­tăţile.

 

  

Comentarii