Turismul stomatologic nu se caută la dinţi

vineri, 21 iulie 2017, 07:12
3 MIN

* Că tot suntem în plin sezon estival, nu putem face abstracţie de unele dintre cele mai atractive destinaţii turistice ale ţării noastre: cabinetele stomatologice! Se ştie că mulţi străini vin în România să-şi repare dantura, pe motiv de preţ mult mai avantajos decât prin părţile lor, iar treaba pare să meargă şi în acest an fără carii, umflături sau senzaţii neplăcute: numărul străinilor care rămân cu gura căscată în faţa frumuseţilor patriei noastre este comparabil, spun unii, cu al celor care cască gura în faţa dentiştilor români. Avem informaţii proaspete din teren – mai bine zis, de la unele cabinete care primesc turişti străini defecţi şi încearcă să-i repare:

* Cabinetul "Inci-Dent" a angajat la începutul verii un meşter bun la toate, să repare aparatura medicală; după ce a băut din sticla de dezinfectant, acesta s-a arătat a fi foarte priceput la anestezii şi extracţii: un pacient italian care s-a dat şmecher şi n-a zis "Bună ziua!" pe româneşte a fost anesteziat într-o clipă de nea Manole, dintr-un singur pumn în faţă. Când s-a trezit şi s-a ridicat de pe linoleum, Fabrizio a observat cu bucurie că a scăpat de măselele stricate, fără efort, fără cleşte şi fără durere; el e hotărât să recomande cabinetul şi cunoştinţelor sale.

* Patronii cabinetului "Acci-Dent" au încercat să adauge tratamentului şi o notă de specific autohton; din acest motiv, ei utilizează anestezic local local – mai exact, un anestezic local cu specific local, de regiune. Este suficient un păhărel de anestezic, oferit pacientului din partea casei, pentru ca acesta să amorţească pe loc, iar dacă omul e pe stomacul gol, se pomeneşte cu anestezie generală! Anestezicul a fost tras la căzănel de socrul domnului doctor, acelaşi care a făcut şi varza murată pentru încheiat tratamentul.

* Inspectorii care au controlat mai multe cabinete stomatologice au descoperit mici nereguli: la cabinetul "Deca-Dent" detartrajul se efectua cu detartrant pentru ţevi şi chiuvete, cei de la cabinetul "Stri-Dent" umpleau cariile din dinţi şi măsele cu chit de cuţit pentru maşini, specialiştii din cabinetul "Depen-Dent" băuseră încă de dimineaţă (în localul "La stomatologul grăbit"), să nu le mai tremure mâinile şi să poată lucra, cei de la "Rezi-Dent" şi "Stu-Dent" n-aveau experienţă, colegii lor de la "Impru-Dent" făceau proteze dentare din ceară şi boabe de fasole, în timp ce angajaţii cabinetului "Conton-Dent" le meştereau refolosind în acest scop măselele extrase de la alţii. Cu acelaşi prilej s-a descoperit şi că, în loc de radiografii, unele cabinete foloseau poze făcute cu telefoanele mobile.

 

Comentarii