Ultimele clipe din viaţa tânărului solist, Octavian Dumitru. Avea bagajele făcute

miercuri, 25 februarie 2015, 02:59
4 MIN
 Ultimele clipe din viaţa tânărului solist, Octavian Dumitru. Avea bagajele făcute

Poliţiştii au aflat că Octavian Dumitru urma să se mute la un apartament din oraş. El avea o promisiune de vânzare pentru casa pe care o cumpărase de câteva luni în Valea Adâncă. Era supărat din cauza casei care nu avea toate utilităţile.

Moartea solistului de la Opera Iaşi a rămas învăluită în mister. Chiar dacă există mai multe ipoteze, un motiv serios care să-l fi făcut pe Octavian Dumitru să-şi ia zilele încă nu se ştie. Dumitru s-a sinucis duminică, într-o casă din Valea Adâncă.

Cercetările poliţiştilor în cazul morţii solistului au fost sistate deoarece s-a constatat că nu există suspiciuni cu privire la moartea acestuia. Cu alte cuvinte, anchetatorii au conchis că artistul s-a sinucis. Concluzia ar fi că solistul se îmbolnăvise din cauza faptului că imobilul în care s-ar fi mutat anul trecut avea defecte, dar se bănuieşte că ar fi avut şi probleme în dragoste.

În urma cercetărilor făcute de către poliţişti şi a declaraţiilor prietenei acestuia, cei doi locuiau împreună în Valea Adâncă. În dimineaţa fatidică, prietena acestuia se pregătea să meargă la serviciu, iar tânărul s-a oferit să o transporte, însă ea a refuzat. „El ar fi spus că este foarte răcit şi are o stare proastă. Cei doi au avut o discuţie înainte ca ea să plece. Amândoi trebuiau să se mute zilele următoare la un apartament din oraş şi făcuseră bagajele. Urmau să se mute“, au precizat surse din cadrul anchetei.

Tânărul ar fi cumpărat casa în luna octombrie a anului trecut cu suma de 50.000 de euro de la un medic ieşean, care locuise în imobil împreună cu iubita lui, angajată a Operei Iaşi, colegă cu solistul. Din cauza faptului că imobilul nu avea toate utilităţile, Dumitru s-ar fi îmbolnăvit. „Avea o promisiune de vânzare a casei, iar cu banii respectivi urma să cumpere apartamentul din oraş. Probabil că nu mai luase aceiaşi bani pe imobil, adică urma să primească o sumă mai mică“, au precizat aceleaşi surse. Tânărul nu a lăsat în urmă nicio scrisoare de adio care să explice gestul.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost găsit spânzurat în casă, chiar de către prietena lui. Aceasta a revenit acasă în jurul orei 12,30 şi l-a găsit spânzurat în balcon, cu un cablu metalic. Tânăra le-a spus poliţiştilor că nu îşi explică gestul şi că Octavian avea o stare proastă, pe fondul unei răceli. Cel mai probabil, tânărul se îmbolnăvise din cauza faptului că imobilul avea izolaţia proastă sau inexistentă.

Colegii cântăreţului au precizat că ştiau că s-a mutat şi că nu avea datorii. „La început a locuit cu chirie într-un apartament în Centru, apoi şi-a cumpărat casa. Din câte ştiu, el nu avea niciun credit pentru casă, ba chiar şi-a cumpărat imobilul cu bani cash. Singurul împrumut care l-a făcut a fost pentru maşină. Casa o scosese la vânzare, nu ştiu să o fi cumpărat cineva“, a precizat un apropiat al sinucigaşului.

Potrivit CV-ului său postat pe site-ul Operei Iaşi, Octavian Dumitru a devenit solist al Operei Iaşi în anul 2004, după ce din 2002 activase în corul „Gavriil Musicescu“ al Filarmonicii de Stat „Moldova“ Iaşi. Tânărul a absolvit masteratul la Universitatea de Arte „George Enescu“ Iaşi, iar cu un an în urmă absolvise Facultatea de Interpretare Muzicală, Secţia Canto, a Universităţii de Arte „George Enescu“ Iaşi.

CITIŢI ŞI:

„Doamne, ce ţi-a făcut băiatul meu?“ Jale la priveghiul solistului de la Operă

Tânărul de 34 de ani a fost găsit spânzurat în balconul vilei sale. Ceremonia de înmormântare va avea loc la Galaţi, acolo unde locuiesc părinţii.

 

Ieşire tragică de pe scena Operei Iaşi. Solistul Octavian Dumitru a spus ADIO publicului

Trupul lui Octavian Dumitru a fost descoperit ieri de prietena sa. Poliţiştii nu au găsit o scrisoare de adio. Apropiaţii solistului susţin că acesta era deprimat după ce cumpărase o casă în cartierul Valea Adâncă şi descoperise defecte ascunse. Vecinii spun că Dumitru scosese casa la vânzare, şi chiar că o vânduse.

 

Comentarii