Ultimul dosar instrumentat de procurorul Eva, un fiasco. A fost retrimis la Parchet

marți, 12 ianuarie 2016, 03:02
2 MIN
 Ultimul dosar instrumentat de procurorul Eva, un fiasco. A fost retrimis la Parchet
Judecătorii au decis să îl retrimită la Parchet, pentru refacere. Inculpatul din dosar, un basarabean reţinut de procurorul Emilian Eva pentru dare de mită, a fost eliberat din arest preventiv.

Decizie neaşteptată luată de judecătorii Tribunalului Iaşi într-un dosar de corupţie, ultimul în care a efectuat cercetări procurorul Emilian Eva înainte de a fi reţinut. Magistraţii ieşeni au decis ieri să restituie la Parchet dosarul în care un basarabean este acuzat de dare de mită şi în care a fost reţinut de Emilian Eva cu puţin timp înainte ca procurorul să intre, la rândul său, în vizorul procurorilor DNA.

Moldoveanul Veaceslav Nistriciuc a fost, ieri, eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu. Potrivit procurorilor, ancheta din acest caz a început în luna noiembrie a anului trecut, atunci când un poliţist de frontieră de la Ţuţora a formulat un denunţ în care spunea că a fost contactat de un omolog din Republica Moldova care i-a propus să ajute reţeaua de contrabandişti să introducă ţigări în România, în schimbul a câte 50 de euro pentru fiecare bax.

„Astfel, a fost organizată o acţiune comună de către Parchetul General al României prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi Procuratura Anticorupţie a Republicii Moldova prin Centrul Naţional Anticorupţie pentru destructurarea reţelei“, au menţionat autorităţile române.

Procurorii români au supravegheat acţiunea derulată de contrabandişti, în total ajungând în România 66.500 de pachete de ţigări de contrabandă. Veaceslav Nistriciuc a fost prins în flagrant când oferea 7.500 de euro.

Comentarii