UMF Iaşi îşi reorganizează oferta de master. Trei programe au dispărut

marți, 04 august 2015, 01:56
2 MIN
 UMF Iaşi îşi reorganizează oferta de master. Trei programe au dispărut

Începând cu anul universitar următor, Universitatea de Me­dicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi îşi va modifica oferta de master.

La ultima şedinţă de Consiliu de Ad­mi­nistraţie, care a avut loc la sfâr­şitul lunii iulie, conducerea in­stituţiei de învăţământ superior a luat decizia lichidării a trei programe de master, la care nu s-au mai organizat în ultimii doi ani admitere, pe motiv că în urmă cu doi ani a fost regândită structura masteratelor şi au fost acreditate programe noi. Astfel, masterele Bioingineria Prote­zării şi Biotehnologii Medicale Avansate au fost comasate în noul program Biotehnologii Me­dicale şi Biomateriale Avan­sate. La rândul său, programul de master Management pentru Sănătate a fost desfiinţat pentru că „nu reflectă standardele de învăţământ ale UMF Iaşi“, existând un alt master care-l acoperă şi pe acesta.

Prof.dr. Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină Generală a UMF Iaşi, a explicat că decizia cu privire la reorganizarea masteratelor a fost luată în urmă cu doi ani, când s-a înfiinţat un Departament care să coordoneze toate masterele de la toate facultăţile, atunci re­vizuindu-se şi oferta instituţiei de învăţământ superior medical pentru acest al doilea ciclu Bologna.

„În urmă cu doi ani, criteriile Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii Învăţă­mântului Superior cu privire la înfiinţarea masteratelor s-au modificat, prin urmare, am decis să translăm această structură de învăţământ tip master într-un departament unic pe universitate. Atunci a fost şi o discuţie vizavi de toate masterele care erau în desfăşurare şi care aparţineau fiecărei fa­cultăţi şi s-au luat mai multe decizii de reevaluare şi re­atribuire“, a precizat prof.dr. Doina Azoicăi.

Aceasta a dat exemplu masteratului „Mana­gement pentru Sănătate“, care a fost lichidat tocmai pentru că în universitate mai era organizat un master de profil, de management, iar „din punct de vedere funcţional nu ar fi putut să existe amândouă“, a continuat aceasta. Pe acest domeniu, la UMF funcţionează un master care poartă numele de „Mana­gementul serviciilor de sănătate în domeniul medico-farmaceutic“, la care pot candida atât studenţii ce au absolvit Facultatea de Medicină Generală, cât şi cei de la Farmacie.
În momentul de faţă, universitatea are acreditate şi desfă­şoară admitere la 13 programe de master.
 

Comentarii