Un copil de 2 ani a rătăcit o noapte întreagă prin imensa pădure Pârcovaci

marți, 09 august 2016, 01:56
2 MIN
 Un copil de 2 ani a rătăcit o noapte întreagă prin imensa pădure Pârcovaci

Un băieţel de doi ani care a rătăcit noaptea de duminică spre luni prin Pădurea Pârcovaci, Hârlău, a fost găsit nevătămat de pompierii ieşeni. Copilaşul era obosit şi speriat, însă conştient şi stabil hemodinamic.

„La ora 06.25 a fost găsit copilul de doi ani în pă­durea Pârcovaci, conştient, stabil hemodinamic, cu o temperatură de 37,2 grade Cel­sius. Copilul mergea speriat prin pădure. A fost preluat de la faţa locului şi dus la Spitalul Hârlău“, a apreciat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Copi­laşul a fost căutat mai bine de 8 ore de pompierii ieşeni. Dispariţia copilului a fost anunţată duminică seara, aproape de ora 22.00. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au mobilizat pentru intervenţie 30 de pompieri şi un echipaj de prim ajutor SMURD de la Hârlău. Căutările au fost efectuate şi cu ajutorul câinelui ISU Iaşi, antrenat pentru astfel de situaţii. Potrivit reprezentanţilor ISU, căutările au fost dificile şi s-au desfăşurat pe o rază de 10 kilometri de pădure deasă.

„Noi am fost solicitaţi duminică seara, la ora 21.50. Pădurea Pârcovaci este o pădure imensă, de foioase, iar căutările au fost efectuate pe o rază de 10 kilometri de pădure deasă“, au precizat reprezentanţii ISU.

Ieri, până la orele 16.00, medicii de la Spitalul Hârlău nu solicitaseră transferul copilului la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria“ din Iaşi.

Comentarii