Un judecător ieşean, Florin Tacu, detaşat în cancelaria premierului Cioloş

vineri, 11 decembrie 2015, 02:56
1 MIN
 Un judecător ieşean, Florin Tacu, detaşat în cancelaria premierului Cioloş

Magistratul Florin Tacu are o vastă experienţă în diplomaţie.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis ca un judecator de pe organigrama Curţii de Apel Iaşi să fie detaşat în cadrul aparatului de lucru al Cancelariei prim-ministrului. Detaşarea va deveni efectivă de săptămâna vi­itoare, începând cu data de 15 decembrie, pe o perioadă de un an.

Florin Ta­cu, deşi figurează pe lista judecătorilor de la Curtea de Apel, a fost o lungă perioadă de timp detaşat către diverse instituţii naţionale şi internaţionale. Din 2010 până în primăvara acestui an, Tacu a ocupat funcţia de consul al României la Shanghai, China. Anterior, magistra­tul fusese detaşat şi la Ministerul Jus­tiţiei. În 2014, Curtea de Apel Iaşi se plângea CSM că pe locul ocupat, scriptic, de judecătorul Tacu, nu se poate angaja un alt magistrat, în acest fel fiind afectată activitatea instanţei.

Iniţial, Secţia pentru Judecători din cadrul CSM a respins prelungirea deta­şării lui Tacu la Shanghai, însă Minis­terul Afacerilor Externe a contestat decizia, iar magistratul ieşean a putut să îşi continue activitatea până la mijlocul acestui an.

Comentarii