Un meci castigat mai mult fizic

marți, 04 aprilie 2017, 01:43
3 MIN
 Un meci castigat mai mult fizic

  

CSM Poli Iaşi a trecut de ACS Poli Timişoara ca urmare a prospeţimii superioare din actul secund
 
 
CSM Politehnica Iaşi continuă lupta pentru obţinerea locului I în play-out-ul Ligii I de fotbal după succesul obţinut sâmbătă în faţa ACS Poli Timişoara. Aşa cum am precizat în cronica meciului, factorul determinant al primului succes stagional al Iaşului în faţa bănăţenilor a fost decalajul de prospeţime fizică din actul secund.
După o primă repriză echilibrată, în care Iaşul a avut, totuşi, o dublă ocazie importantă, la aceeaşi fază, consumul ridicat al oaspeţilor în partida de Cupă, disputată contra CFR Cluj, a secătuit forţa unei trupe alcătuită din jucători fără ştaif, punctul forte al timişorenilor, pe care antrenorul Ionuţ Popa l-a speculat la maximum până acum, fiind determinarea totală. Iar dacă mai amintim faptul că Popa a pierdut doi jucători în prima repriză şi a fost forţat să epuizeze schimbările după o oră, avem tabloul complet al problemelor trupei din oraşul traversat de Bega.
Pe lângă necazurile celor de la ACS, succesul Iaşului s-a conturat şi datorită evoluţiei foarte bune a jucătorilor de bandă Böle şi Ştefănescu, mai ales după pauză, când antrenorul Eugen Neagoe a renunţat la ideea de a-i folosi pe “piciorul invers”. Cei doi au conlucrat la gol, au mai avut şi alte acţiuni periculoase, compensând astfel faptul că vârfurile Cristea şi Golubovic au irosit mai multe ocazii şi că aportul pe faza de atac avut de mijlocaşii centrali a fost, conform aşteptărilor, redus, Neagoe preferând să mizeze pe doi închizători, Mitic şi Răuţă, şi să-l păstreze pe bancă pe mai ofensivul Gheorghe.
Pe plan defensiv, lucrurile au stat invers la CSM Poli: benzile au scârţâit, Fucek, cât a jucat şi Bărbuţ dându-le serioase bătăi de cap fundaşilor laterali. În schimb, zona centrală defensivă a funcţionat foarte bine, Pedro Henrique fiind un anonim.
Succesul cu Timişoara a adus Iaşul la doar trei puncte de primul loc din play-out, ocupat de Gaz Metan Mediaş, astfel că meciul de mâine, din oraşul ardelean, devine derbiul zonei a doua a Ligii I.  Ieşenii au plecat astăzi spre Mediaş, fără Ţigănaşu, care va fi suspendat ca urmare a eliminării suferite în disputa cu Timişoara. Detalii despre partida dintre Gaz Metan şi CSM puteţi afla în numărul de mâine al Ziarului de Iaşi.
 
CSM-catalog
 
Grahovac (6) – sigur, a avut o intervenţie importantă, în minutul 58, la şutul lui Soljic.
Bosoi (5,5) – a avut probleme cu Fucek în prima repriză, l-a strunit fără probleme pe Popovici în actul doi.
Mihalache (6) – sigur.
Frăsinescu (6) – eficient.
Ţigănaşu (4) – depăşit de Bărbuţ, a fost eliminat în minutul 62.
Böle (7) – a semnat o bară, a marcat, a avut multe acţiuni periculoase.
Mitic (5,5) – start bun, şi-a pierdut resursele pe parcurs.
Răuţă (5,5) – a punctat doar la capitolul trudă.
Ştefănescu (7) – a dat mai multe pase foarte bune, inclusiv cea de la gol, a provocat eliminarea lui Soljic.
Cristea (5,5) – a fost aproape de gol în patru rânduri; a tras periculos de trei ori, a ratat în minutul 54 dintr-o poziţie ideală.
Golubovic (5,5) – trei încercări fără gol: o foarfecă şi un “cap” periculos în prima repriză şi o ocazie din care nu trebuia să rateze, în minutul 82.
Panţîru (5) – a intrat cu trac, a crescut uşor spre final.
Gheorghe a intrat în minutul 75, iar Ciucur în minutul 84.
 
 Ultimul rezultat din etapa a III-a, play-off: Astra Giurgiu – FC Viitorul 1-2 (1-2). Florea (’39) / Chiţu 13, Săpunaru (’20 – autogol). În această partidă s-au ratat trei penaltiuri în prima repriză: Chiţu (’31), Coman (’37) – pentru Viitorul; Florea (’42) pentru Astra. Reamintim că în sferturile Cupei României, Astra a învins în deplasare viitorul cu 3-1!
 
 
 
 
 Foto Agerpres Adrian Cuba
 
 

Comentarii