Un test reuşit

luni, 05 august 2013, 01:50
3 MIN
 Un test reuşit

CSMS Iaşi – FCM Dorohoi 2-1 (1-1), într-un meci amical. Nou transferatul Tomi Petrescu a fost schimbat după 25 de minute. Avrămia, Bădic şi Herghelegiu trebuie să dea astăzi un răspuns cu privire la prelungirea contractelor. Dacă refuză să-şi extindă colaborarea cu CSMS, cei trei nu vor fi folosiţi în sezonul viitor.Creţu şi-a prelungit contractul pe încă doi ani

 
CSMS Iaşi a disputat sâmbătă, pe stadionul “Emil Alexandrescu”, al cincilea meci de verificare din această vară. Echipa pregătită de Costel Enache s-a impus cu 2-1 (1-1), în faţa FCM Dorohoi, formaţie care a demonstrat de ce a încheiat sezonul trecut pe locul II în seria I a Ligii a III-a, fiind implicată în lupta pentru promovarea în eşalonul doi. După ce Iaşul a avut două bare (Olah – min. 10 şi Dobre – min. 12) şi a ratat o ocazie uriaşă, prin Tomi Petrescu (’14), oaspeţii au deschis scorul ca urmare a unei execuţii rafinate a lui Pavăl (min. 20). Iaşul a egalat pe finalul primului act, prin Olah (min. 40), şi a întors rezultatul în startul actului doi, prin Marin (’47). Reuşita atacantului aflat în probe la CSMS a fost ultima a meciului şi din cauza lui Dedu ori Herghelegiu, care au irosit oportunităţi importante de a înscrie. Partida de sâmbătă a însemnat şi debutul lui Tomi Petrescu la CSMS. Neintegrat şi obosit, finlandezul, care a semnat joia trecută cu echipa ieşeană, a fost schimbat repede.
Enache a anunţat că a contat în prima repriză pe Dani – Voicu, Cioranu, Trifu, Miron – Mihalache – Petrescu (’25 – Onofraş), Olah, Novac, Bădic – Dobre. După pauză, CSMS a jucat în formula: Dani – Voicu (’53 – Trifu), Creţu, Avrămia, Vladu – Onofraş, Călugăru, Dedu, Ţigănaşu – Marin (’68 – Crenganiş), Herghelegiu. Meciul a fost arbitrat de Georgel Iacob, Ana Maria Roşu şi Cosmin Hodea.
După joc, preşedintele CSMS, Florin Prunea, le-a făcut o nouă ofertă de prelungire a contractelor jucătorilor Adrian Avrămia, Narcis Bădic şi Andrei Herghelegiu, care expiră vara viitoare. “Am discutat pentru a treia oară cu Avrămia, Bădic şi Herghelegiu. Le-am făcut oferte extrem de avantajoase, incomparabil mai bune decât aveau la Liga I, cu câştiguri progresive, de la an la an. La câte a făcut clubul pentru ei şi la ce oferte le-am făcut, ar trebui să semneze prelungirea fără rezerve. Faptul că nu au devenit liberi de contract, aşa cum li s-a spus, ar trebui să-i facă să-şi pună anumite semne de întrebare vizavi de omul pe care l-au ascultat până acum. Le-am dat termen de răspuns până luni. Eu sper să conştientizeze că prelungirea contractelor e cea mai bună soluţie pentru toată lumea. Dacă vor refuza însă, voi transmite poziţia lor Comitetului Director, care va lua o decizie în privinţa lor. Din câte am mai discutat cu şefii clubului, refuzul prelungirii ar echivala cu trecerea lor în linia a doua, pentru că obiectivul important al promovării în Liga I trebuie atacat cu jucători sută la sută conectaţi la clubul nostru, nu care se gândesc la alte echipe ori oferte”.

Dacă în cazul celor trei situaţia se va limpezi în această săptămână, situaţia unui alt jucător crescut în Iaşi, Alexandru Creţu, s-a rezolvat rapid. Deşi mai avea contract pe încă doi ani cu Iaşul şi nu exista pericolul să poată pleca gratis vara viitoare, fundaşului i s-a propus prelungirea contractului pe încă doi ani, lucru cu care Creţu a fost de acord. Drept urmare, internaţionalul de tineret va fi sub contract cu Iaşul cel puţin până în 2017.

Comentarii