Unde merg în vacanţă şefii judeţului şi cei ai municipiului Iaşi

luni, 24 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Unde merg în vacanţă şefii judeţului şi cei ai municipiului Iaşi

Şefii municipalităţii au preferat toţi să-şi petreacă concediul în străinătate. Faţă de anul trecut, când se declara fan al staţiunii Mamaia şi preciza că nu a mai fost în străinătate „de 5-6 ani“, primarul Mihai Chirica a fost plecat în Cipru. Edilul Iaşului nu şi-a anunţat oficial plecarea în concediul de odihnă pe care l-a avut în perioada 17-21 iulie.

Tot în Cipru va pleca şi viceprimarul Gabriel Harabagiu. El a sus­ţinut că a ales această ţară pentru că există cursă directă (sezonieră) de la Iaşi spre Larnaca, un oraş de pe coasta sudică a Ciprului.  În schimb, vice­primarul Radu Botez a precizat că şi-a petrecut concediul în Insulele Canare şi, mai precis, în Fuerte­ven­tura. Edilul a menţionat că merge în această destinaţie de mai mulţi ani şi, de fiecare dată, alege pachete turistice promovate de agenţii de profil din München. „Costurile au fost la jumătate faţă de cele pe care le-aş fi avut dacă aş fi mers din Iaşi la Antalya, de exemplu“, a spus Botez.

La Casa Pătrată, preferinţele sunt împărţite. Prefectul Marian Şerbescu a ales să meargă câteva zile în insula grecească Zakynthos, apoi, câteva zile în Parâng şi Retezat. Tot între munte şi mare îşi va împărţi concediul şi Maricel Popa, preşedintele CJ, însă fără să treacă graniţele ţării. Împreună cu fiul său, şeful Consiliului Judeţean va porni într-o expediţie de patru zile pe crestele Munţilor Făgăraş. „E un traseu pe care l-am parcurs când am terminat facultatea, şi acum vreau să-l fac din nou, de la Cabana Bâlea până pe Vârful Moldoveanu“, spune Maricel Popa. Preşedintele CJ va petrece apoi alte 4-5 zile cu familia la Constanţa şi la Mamaia.
 
Tot în Făgăraş şi pe litoral îşi va face concediul şi subprefectul Bog­dan Abalaşi. De la poalele celor mai înalţi munţi din România, respectiv din Sâmbăta de Sus (jud. Braşov), el va merge să „prindă“ Serbările Mării (15 august) la Mangalia. (Alex ANDREI, Radu MEŞNIŢA) 

Comentarii