Unul dintre basarabenii care au fugit din custodia Poliţiei, doi ani după gratii

joi, 17 septembrie 2015, 01:56
2 MIN
 Unul dintre basarabenii care au fugit din custodia Poliţiei, doi ani după gratii

În chiar seara evadării, Ion Ţîgănescu a reuşit să spargă o locuinţă în scop de jaf.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au pus ieri punct procesului în care unul dintre basarabenii ce au figut, în martie, din custodia Poliţiei, a fost acuzat de evadare, furt şi fals. Magistraţii au decis să îl condamne, definitiv, la doi ani de închisoare pe basarabeanu Ion Ţîgănescu, acesta fiind în prezent în­carcerat. În prealabil, justiţia ieşeană îl condamnase la opt luni de închi­soare cu executare.

Potrivit rechizitoriului, Ţîgănescu a furat două telefoane mobile în noap­tea zilei în care a evadat. „În noap­tea de 16 spre 17.03.2015, inculpatul Ţî­gănescu Ion, profitând de faptul că uşa de acces în locuinţa persoanei vătămate A.M. era neasigurată, a pătruns în interiorul imobilului acesteia, iar din bucătărie a sustras două telefoane mobile în valoare de 100 lei“, au precizat procurorii ie­şeni.

Aceştia au mai arătat că Ţîgă­nescu a reuşit să ajungă la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, acolo unde a încercat să treacă frontieră folosindu-se de un act de rezidenţă eliberat de autorităţile de Portugalia pe numele unei alte persoane. Ţîgănescu se afla în spatele unei coloane de TIR-uri, la 100 de metri de linia de frontieră, atunci când a fost identificat. Ulterior, acesta a fost încarcerat şi adus la Iaşi, unde a fost plasat în arest.

Celălalt basarabean cu care Ţigănescu a evadat, Ion Nica, a fost trimis în judecată anterior, fiind acuzat de evadare. Nica a fost prins la doar o zi după ce a reuşit să fugă. Ambii moldoveni au fost aduşi pe 16 martie la Curtea de Apel Iaşi, unde s-au judecat două cereri extrădare, emise de autorităţile din Portugalia şi Elveţia.

Cei doi fuseseră aduşi la Iaşi de poliţiştii din Vaslui şi urmau să fie duşi înapoi în judeţul vecin după judecarea dosarelor lor. Au reuşit să fugă din cauza neatenţiei celor trei poliţişti. Astfel, procurorii au reţinut că doi dintre poliţişti se aflau la baie în momentul în care basarabenii erau escortaţi, în timp ce al treilea se deplasa în faţa celor doi reţinuţi, fără a-i supraveghea pe aceştia. Ţigănescu a reuşit să scoată cătuşele şi a fugit, fiind urmat de Ion Nica.
 

Comentarii