Uriaşă escrocherie cu importul de carne din Ungaria. Firmă din Iaşi ţepuită

vineri, 16 octombrie 2015, 01:56
1 MIN
 Uriaşă escrocherie cu importul de carne din Ungaria. Firmă din Iaşi ţepuită

În urma unei plângeri privind o înşelătorie, au fost făcute mai multe percheziţii la societăţi comerciale din Bihor. Un imobil a fost sechestrat.

Poliţiştii ieşeni au descins ieri la cinci societăţi comerciale din Bihor, în urma unei reclamaţii de la o firmă din Iaşi că ar fi fost înşelată. Percheziţia a fost făcută pe toată durata zilei, anchetatorii instituind sechestru asigurator pe un imobil.

„Poliţiştii au fost sprijiniţi de cei din Bihor, fiind efectuate cinci percheziţii în judeţul Bihor, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1,5 milioane lei prin evaziune fiscală şi înşelăciune în domeniul comerţului cu carne. La data de 15 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Iaşi au efectuat patru percheziţii în oraşul Salonta şi una în municipiul Oradea. Sunt vizate activităţile a cinci societăţi comerciale, privind importuri intracomunitare de carne din Ungaria“, a declarat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

În acest caz sunt suspectate trei persoane că ar fi comis infracţiunile de neînregistrare sau înregistrare fictivă în actele contabile a operaţiunilor economice desfăşurate, în domeniul importurilor de carne, fiind un prejudiciu în valoare de 1,5 milioane lei. Ieri au fost conduse la audieri opt persoane.

Comentarii