USAMV Iaşi cercetează bolile transmise de la animale la om într-un proiect european

miercuri, 30 noiembrie 2016, 02:51
1 MIN
 USAMV Iaşi cercetează bolile transmise de la animale la om într-un proiect european
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ a deschis în mod oficial un nou proiect european, câştigat împreună cu mai multe instituţii ieşene, cu valoarea totală de aproximativ 250.000 de euro. 

Cu numele de ZOE, Zoonoses Online Education, acesta presupune realizarea unei serii de cursuri online pentru domeniul comunicării veterinare cu privire la prevenţia, diagnosticarea şi tratarea bolilor ce se pot transfera de la animale la oameni. Proiectul a fost câştigat pe linia Erasmus+, având cel mai mare punctaj dintre toate proiectele propuse în România, urmând a se derula pe perioada de 30 de luni.

Există zece parteneri în acest proiect, toţi coordonaţi de către USAMV Iaşi, însă printre aceştia se regăsesc şi universităţi ieşene precum „Alexandru Ioan Cuza“, UMF „Grigore T. Popa“, dar şi Fundaţia EuroEd. Alături de aceştia sunt Universitatea din Vilnius, Facultatea de Medicină Veterinară din Zagreb – Croaţia, Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Vilnius, Lituania, Soros International House – Lituania, Institutul Zooprofilactic experimental din Teramo, Italia, şi alte două organizaţii cu profil IT din Florenţa, respectiv Prato, ambele din Italia. 

„Proiectul este conceptul pentru informarea atât a publicului larg, cât şi a specialiştilor în domeniul medical, despre apariţia şi evoluţia unor boli cu transmitere vectorială, care au o re-emergenţă potenţată de încălzirea glo­bală“, a precizat prof. dr. Liviu Miron, de la Facultatea de Medicină Veterinară a USAMV Iaşi, managerul proiectului.

Comentarii