Valuri de turişti străini pe litoralul românesc!

marți, 19 septembrie 2017, 07:00
3 MIN

* Surse din guvern spun că programul "Litoralul pentru toţi" a fost un succes şi chiar a depăşit toate aşteptările, numărul de vizitatori fiind mai mare ca în anii precedenţi şi crescând aproape zilnic. "Vin tot mai mulţi turişti, să se bucure de facilităţile oferite de litoralul nostru, şi spunem cu mândrie că, după o vară în care mii de români au plecat să facă plajă în Turcia, acum au început să vină din Turcia pe plajele noastre. Vin cu bărci de croazieră şi sunt întâmpinaţi după datină cu pâine şi sare, că altceva n-avem ce să le dăm".

* Litoralul nostru găzduieşte nu doar refugiaţi, ci şi români, care profită de extrasezon pentru a se distra ieftin, mai ales că prin staţiuni au apărut şi chioşcuri cu produse de plajă la mâna a doua, lăsate în camerele de hotel de turiştii din vară care n-au avut chef să se care cu ele acasă. Doritorii pot găsi flacoane cu loţiune solară pe sfert sau chiar pe jumătate, pahare cu resturi de nămol, reviste cu integrame completate uşor, cu creionul, colaci şi saltele găurite, însă lipite cu plasturi, şi seturi de labe, ochelari şi tuburi de respirat (unele mirosind a tutun sau mujdei, de la foştii proprietari). Un turist spune că a găsit la o terasă şi bere răsuflată, posibil second-hand.

* Părerea unor hotelieri este că, de când a început programul "Litoralul pentru toţi", în staţiuni s-au împuţinat trupurile tinere, bine lucrate la sală, acum fiind la modă burţile de bere şi muşchii de şahist. Nişte bărbaţi trecuţi de prima tinereţe au leşinat pe plajă după ce şi-au supt burţile pentru zeci de minute, încercând să atragă privirile unor doamne, în timp ce alţii, mai norocoşi, care s-au încordat la rândul lor cam prea tare, au scăpat doar cu ruşinea, deoarece consumaseră în ajun, la un bufet expres, borş de fasole, fasole bătută şi iahnie de fasole.

* Auzind un fotograf de plajă cum striga "Ultima pozare cu maimuţa de la mare! Săriţi cu banul, să ne vedem la anul!", domnul Cârpă Anton, glumeţ şi poznaş, s-a pozat cu maimuţa alături de soţia şi copilul Relu, aşa cum erau, acoperiţi cu un strat gros de nămol terapeutic împotriva reumatismului, frigului şi vântului. Când s-au băgat la duş, au realizat că fiinţa frecată cu buretele nu era copilul Relu, ci maimuţa fotografului de plajă, aşadar au plecat să-l caute pe proprietarul său. L-au găsit, au discutat şi au tras concluzia că pot să mai lase aşa două zile, fiindcă maimuţa este mai cuminte decât Relu, iar fotograful face mai mulţi bani cu Relu, fiindcă şi vorbeşte.

Comentarii