VIDEO: Premieră medicală la Iaşi! Aplicaţie pentru smartphone de măsurat tensiunea

sâmbătă, 30 ianuarie 2016, 02:57
2 MIN
 VIDEO: Premieră medicală la Iaşi! Aplicaţie pentru smartphone de măsurat tensiunea

A fost lansată o aplicaţie pentru telefoanele mobile i-phone şi android cu care să îţi măsori corect tensiunea arterială.

Ieri a fost lansat la Iaşi, în premieră naţională, Programul de Autodiagnostic al Hipertensiunii Arteriale. Implementat de Societatea Română de Cardiologie, acesta va ajuta pe oricine doreşete să înveţe să-şi măsoare corect tensiunea. Programul are la bază o platformă online originală şi o aplicaţie realizată de un IT-ist ieşean, care poate fi accesată gratuit şi de pe telefoanele mobile, i-phone sau android.

„Am construit această aplicaţie în ideea de a-i ajuta pe cei care nu au cunoştinţe legate de măsurarea corectă a tensiunii. Ideea mi-a venit după ce şi eu am avut mici probleme de sănătate şi a trebuit să-mi verific tensiunea acasă“, a explicat Andrei Liviu Mihai, autorul Aplicaţiei de Autodiagnostic al Hipertensiunii Arteriale.

„Oricine are un aparat de tensiune acasă sau la părinţi, bunici, va putea cu ajutorul acestei aplicaţii să înveţe să-şi măsoare corect tensiunea. Aplicaţia avertizează dacă ai valori la limită; în astfel de cazuri, aplicaţia îţi oferă varianta unei monitorizări şi înregistrări a valorilor timp de şapte zile. Dacă în această perioadă se înregistrează valori peste normal, eşti sfătuit. Avem deja peste 300 de persoane care au accesat aplicaţia. Ne-am dorit să fie lansată în premieră la Iaşi, fiind concepută de un IT-ist de aici“, a declarat prof.dr. Gabriel Tatu Chiţoiu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie.

„Sperăm să fie cât mai mult accesată de persoanele tinere, deoarece bolile cardiovasculare nu mai sunt apanajul vârstnicilor. Avem săptămânal cazuri de persoane cu vârste între 25 şi 40 de ani care ajung la noi cu infarct miocardic. Dacă şi-ar fi verificat măcar o dată tensiunea, ar fi descoperit că sunt hipertensivi şi poate ar fi urmat un tratament care i-ar fi ferit de infarct la o vârstă tânără“, a subliniat prof.dr. Cătălina Arsenescu Georgescu, şefa Clinicii de Cardiologie Medicală din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi

Cei interesati pot afla detalii accesând www.tensiuneamea.ro sau descărcând aplicaţia direct pe telefonul mobil, cu Google Play sau App Store.

Comentarii