VIDEO Sunteti insarcinata? Iata ce se intampla in organism in primele saptamani de sarcina

luni, 15 decembrie 2014, 15:58
2 MIN
 VIDEO Sunteti insarcinata? Iata ce se intampla in organism in primele saptamani de sarcina

Urmareste sarcina pe saptamani pentru a afla care sunt cele mai importante momente din dezvoltarea puiului tau.

Acesta este inceputul celor noua luni miraculoase: saptamanile 1 – 9 de sarcina.

Saptamana 1

Conform metodei gestationale, folosita de ginecologi, prima saptamana de sarcina se calculeaza incepand cu prima zi a ultimei menstruatii (desi conceptia poate inca nu a avut loc). Pentru a avea o sarcina usoara si pentru a aduce pe lume un bebelus perfect sanatos, este bine sa-ti modifici putin dieta: trebuie sa iei zilnic cate o tableta de acid folic, care ajuta ca bebelusul sa se formeze corect, ai nevoie de cat mai multe si legume si poti incepe sa faci si exercitii usoare. Nu uita: trebuie sa renunti la tigari si alcool.

Saptamana 2

In saptamana anterioara a avut loc o crestere a nivelului de progesteron si estrogen din fluxul sanguin, ceea ce permite uterului sa se "captuseasca" cu un un tesut mai plin, bogat in sange pentru a sustine un posibil ou fertilizat. La inceputul acestei saptamani ovulezi. Unul dintre ovarele tale va elibera un ovul sau doua (in cazul in care vei avea gemeni).

In timpul ovulatiei, unele femei simt o durere in dreptul unui ovar. De asemenea, cand temperatura corpului creste brusc inseamna ca a avut loc ovulatia si corpul tau a eliberat oul. In urmatoarele 12-24 de ore, oul va fi fertilizat daca unul dintre cele 250 de milioane de spermatozoizi ai partenerului tau reuseste sa strabata tot drumul de la vagin pan la ou, intr-o calatorie grea, de 10 ore, careia ii vor supravietui doar 400 dintre ei. Dintre acestia, unul singur va reusi sa intre prin membrana oului (dureaza aproximativ 20 de minute sa-si gaseasca drumul).

Saptamana 3

Daca urmaresti sarcina pe saptamani, vei afla ca bebelusul tau este, in acest moment, o aglomeratie de cateva sute de celule care se inmultesc foarte rapid. Odata ce aceasta se stabileste in uter, o parte din ea, care se va transforma in placenta, incepe sa produca hormonul nasterii, HCG, care este identificat la testele de sarcina. Acesta "comanda" ovarelor sa inceteze producerea de oua si creste producerea de estrogen si progesteron.

Mai multe informatii, pe mami.ro

 

Comentarii