VIDEO&FOTO: A murit la volan cu piciorul pe frână, centura pusă, maşina trasă pe dreapta

sâmbătă, 14 februarie 2015, 02:57
2 MIN

Deşi părea că doarme în maşina trasă pe dreapta într-o poziţie bizară, el a fost observat de câţiva trecători ieri-dimineaţă, care au şi anunţat Poliţia. Bărbatul avea un magazin rural la Şipote, pe care îl aproviziona cu maşina proprie.

Un ieşean a făcut infarct la volanul maşinii sale, o Dacia pickup în 5 locuri, şi nu mult a lipsit ca acesta să nu provoace un accident rutier în care să fie şi alte victime. Ieri-dimineaţă, în jurul orei 8, mai mulţi tineri din localitatea Larga Jijia au observat un autotu­rism care se afla oprit în mod vădit în pripă pe marginea drumului, iar la volan se afla un bărbat care părea că doarme. Tinerii şi-au văzut de drum, gândind că, probabil, şoferul fie este obosit, fie este băut. După câteva ore însă, în jurul orei 11, tinerii au trecut din nou pe acolo şi au observat că şoferul se află în exact aceeaşi poziţie. Atunci şi-au dat seama că se întâmplă ceva grav şi au sunat la Poliţie.

Poliţiştii de la postul din comună, de la Vlădeni, au sosit la faţa locului, au deschis maşina şi au verificat pulsul bărbatului, apoi au constatat decesul acestuia. Şoferul se numeşte Gicu Rotariu, avea 58 de ani, şi locuia, potrivit vizei de domiciliu, în comuna Şipote, la aproximativ 40 de kilometri de­părtare de locul unde a decedat. Uimitor este că bărbatul a fost găsit cu piciorul pe pedala de frână şi cu o mână pe volan. De asemenea, când poliţiştii au deschis portiera, radiocasetofonul încă era deschis, iar bărbatul purta centura de siguranţă.

„Am văzut că era palid la faţă, şi am sunat la poliţie. Săracul om a murit la volan, a făcut infarct. Avea un ma­gazin în Şipote şi venea de la Iaşi, de unde transporta marfă“, a spus un localnic. Poliţiştii au precizat că au transportat corpul la Institutul de Medicină Legală, pentru necropsie. „La IML va fi făcută necropsia pentru a determina cauza morţii. A fost deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, dar din primele cercetări nu a rezultat comiterea vreunei infracţiuni“, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar-şef în cadrul Po­liţiei.
 

Comentarii