Vin bani pentru Proiectele strategice Erasmus+

joi, 24 august 2017, 01:50
1 MIN
 Vin bani pentru Proiectele strategice Erasmus+

Peste 800.000 de euro vor ajunge la 28 de şcoli din judeţul Iaşi în urma aprobării de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a 28 de proiecte ai căror beneficiari direcţi sunt elevii şi cadrele didactice.

Aceste proiecte vizează dezvoltarea şi formarea profesorilor, elevilor şi managerilor şcolari, oferindu-le acestora oportunitatea de a face schimburi culturale şi educaţionale cu şcoli din Europa. 

„Aceste proiecte sunt relevante pentru nevoile educaţionale de formare şi dezvoltare ale profesorilor şi ale elevilor, ale managerilor şcolari, fiind primite cu interes şi integrate în mod natural în practica şcolară. Fiind reale oportunităţi de învăţare, proiectele europene aduc noi informaţii, schimb de idei, transfer de practici creative, acces la noi materiale didactice, exersarea şi perfecţionarea limbilor străine în contexte reale, adăugând de fiecare dată plusvaloare educaţională pentru participanţi, dar şi pentru cei cărora le sunt diseminate experienţele. Numărul mare de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi implicate în astfel de proiecte situează judeţul Iaşi la vârf într-un clasament naţional, confirmând încă o dată capacitatea şcolii ieşene de a integra politicile europene în educaţie“, a declarat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector Şcolar General din cadrul ISJ Iaşi. 

Cele 28 de proiecte aprobate de către ANPCDEFP fac parte din cadrul Proiectelor strategice Erasmus+, proiecte menite să dezvolte colaborări între instituţiile de învăţământ din România şi cele din Europa. 

Comentarii