„Vistiernicul” lui Gheorghe Nichita, pus sub lupă la Primărie

joi, 05 noiembrie 2015, 02:58
3 MIN
 „Vistiernicul” lui Gheorghe Nichita, pus sub lupă la Primărie

"Ziarul de Iaşi" a publicat ieri în exclusivitate o explozivă anchetă despre activitatea directorului tehnic al Primăriei, Dumitru Tomorug, şi prietenei sale, Paula Vornicu, consilier judeţean PSD. Cei doi se ocupau practic de banii negri ai primarului  

Directorul tehnic al municipalităţii, Dumitru Tomorug, va face cel mai probabil obiectul unei anchete interne, declanşată la nivelul Primăriei. Primarul interimar Mihai Chirica a declarat ieri că nu a fost demarată o „analiză” în acest sens, dar a subliniat că „asta nu înseamnă că este prea târziu”. Reacţia lui Chirica vine în contextul dezvăluirilor de ieri ale „Ziarului de Iaşi”, potrivit cărora Tomorug depozita sume mari de bani pentru primarul suspendat Gheorghe Nichita într-un imobil aparţinând unei persoane foarte apropiate lui: consilierul judeţean Paula Vornicu (PSD).

„Situaţia este o trimitere spre o relaţie extraprofesională, extra-Primărie, în nişte conjuncturi pe care eu nu le pricep, – de ce trebuie să plătesc ceva prin altcineva -, dar asta e situaţia. Pe toate celelalte chestiuni legate de administraţie (…) cine îşi face treaba are loc în Primărie alături de mine; cine nu îşi face treaba, nu-şi găseşte locul alături de mine, şi asta e situaţia. Deocamdată, nu am trecut într-o analiză în sensul administrativ legat de Primărie, dar asta nu înseamnă că este prea târziu”, a comentat primarul interimar.

Conform surselor „Ziarului de Iaşi”, Tomorug a declarat la DNA că Nichita îl ruga „aproape lunar” să îi pună la păstrare sume importante de bani. Banii erau ţinuţi într-un apartament al consilierului judeţean Paula Vornicu, o foarte apropiată a lui Tomorug. „Nu am verificat niciodată cuantumul acestor sume de bani. Tomorug lăsa aceste sume de bani într-un dulap de la adresa respectivă, iar de acest lucru ştiam numai eu şi cu acesta”, a spus Vornicu la DNA. În ultimele luni, mai mulţi apropiaţi ai primarului suspendat au fost îndepărtaţi din Primărie sau retrogradaţi în funcţii inferioare la iniţiativa primarului interimar.

"Ziarul de Iaşi" a anunţat ieri publicarea unui nou serial "bombă" pe aceeaşi temă, despre persoanele sus-puse implicate în dosarul de la DNA al primarului suspendat. Am luat însă decizia de a amâna cu o zi publicarea articolului în cauză, ca urmare a evoluţiilor imprevizibile de pe scena politică, evoluţii care au suscitat un imens interes din partea cititorilor.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV: Sub salteaua cui îşi ţinea Nichita banii și cine era „cărăușul“?

Dezvăluiri surprinzătoare despre cei care au condus sau conduc oraşul. „Ziarul de Iaşi“ publică astăzi un prim episod al unei investigaţii de amploare privind nereguli comise de fosta sau actuala conducere a Primăriei. Prezentăm astăzi povestea unuia dintre cei mai importanţi oameni ai municipalităţii, directorul tehnic Dumitru Tomorug, cel care, potrivit unor surse juridice, depozita sume mari de bani pentru primarul Nichita într-un imobil aparţinând unei persoane foarte apropiate lui: consilierul judeţean PSD Paula Vornicu. 

 

Comentarii