N

Visul se prelungeşte: Excluderea oficială a lui Surdu se amână

N

miercuri, 02 aprilie 2014, 01:50
3 MIN
 Visul se prelungeşte: Excluderea oficială a lui Surdu se amână

\N

Excluderea viceprimarului Ga­briel Surdu din PDL ar mai putea dura aproximativ două săptămâni. Secretarul executiv pe Regiunea Nord-Est în cadrul PDL, senatorul Dan Marian, a precizat ieri că procedurile interne nu au permis emiterea unei decizii oficiale de excludere a lui Surdu. „Decizia noastră este fermă. Nu poţi face parte din partid când nu respecţi deciziile partidului. S-a hotărât ca până la alegerile pentru Parla­mentul European să nu ne aliem cu nimeni. Pe urmă, mai vedem. Surdu a încălcat această hotă­râre, Surdu este exclus. Vrei să te aliezi cu PSD sau cu PNL? Păi, mergi şi pupă-te cu Nichita sau Adomniţei, dar în nume propriu. Pentru noi, când am venit la Iaşi, a fost important să transmitem acest mesaj clar. Procedurile interne ţin de-acum de partea de bucătărie a partidului“, a declarat Marian.

Conform acestuia, propunerea de excludere a lui Surdu trebuie făcută oficial de Biroul Permanent al organizaţiei locale din care face parte, respectiv din filiala municipală. Acesta este în acest moment desfiinţat, urmând să fie reconstituit de către Biroul Permanent Judeţean. Nici acesta nu este funcţional, fiind desemnată doar o conducere provizorie a acestuia. Noua structură a BPJ urmează să fie aprobată în viitoarea şedinţă a Biroului Permanent Naţional, programată luni. „Pe scurt, procedura e următoarea. Luni se votează un nou BPJ. Acesta numeşte un nou BPL. Acesta ia în discuţie cazul Surdu şi propune exclude­rea. Surdu poate contesta decizia în termen de cinci zile, iar contestaţia va fi discutată în Biroul Naţional. De luni în cinci zile, Surdu va fi exclus cu acte în regulă, iar PDL va fi în măsură să înainteze o hârtie oficială la prima şedinţă a Consiliului Lo­cal, pentru înlocuirea lui Surdu şi din calitatea de viceprimar“, a explicat Marian.

Fostul şef al democrat liberalilor din Iaşi spus că a contestat deja decizia luată la nivel central pentru eliberarea lui din funcţia de preşedinte. Gabriel Surdu a declarat ieri că doreşte să rămână în continuare în PDL Iaşi. „Dacă am contestat schimbarea mea din funcţie, imaginaţi-vă că îmi doresc să mai rămân în PDL“, a spus Surdu. „Eu sunt mem­bru PDL. Deocamdată, ho­tă­rârea Biroului Permanent Na­ţional a fost să fiu schimbat din funcţia de preşedinte. Eu am muncit în PDL, am adunat în jurul meu oameni corecţi, competenţi care au demonstrat că pot face ceva şi în special m-am bazat pe promovarea tinerilor în structurile de conducere a partidului şi am încredere că vor reuşi să menţină acest climat de muncă pe care am reuşit să-l institui“, a precizat fostul preşedinte al PDL Iaşi.

Până la alte decizii împotriva sa ale PDL, Surdu îşi continuă activitatea, însă din biroul din Palatul Roz­no­vanu. Noul viceprimar al Iaşului a ţinut ieri primele audienţe şi a intrat în contact cu problemele ieşenilor cu spaţiile locative. „După şedinţa de Consiliu Local în mod corect m-am prezentat la serviciu, am luat contact cu atribuţiile pe care le am şi programul pe care trebuie să-l desfăşor în Primărie. Îmi pun toată experienţa mea acumulată în ani pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor. Mă acomodez deocamdată cu toate responsabilităţile pe care le am. Am acordat audienţă şi cred că până la sfârşitul acestei săptămâni voi fi edificat cu toate sectoarele de activitate“, a precizat viceprimarul Surdu. (Alex ZĂNOAGĂ, Gabriela TOMA)

Comentarii