Vremea se raceste de sambata. Racirea continua pana la sfarsitul lunii octombrie

vineri, 20 octombrie 2017, 18:06
1 MIN
 Vremea se raceste de sambata. Racirea continua pana la sfarsitul lunii octombrie

Vremea va intra intr-un proces de racire incepand de sambata, dinspre regiunile vestice, de unde vor incepe si precipitatiile in noaptea de duminica spre luni, a anuntat vineri Florinela Georgescu, directorul general adjunct al Administratiei Nationale de Meteorologie.

"Precipitatiile vor fi mai consistente si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii in noaptea de luni spre marti si in cursul zilei de marti. Vor fi posibile cantitati de peste 40-50 de litri/mp, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali, Moldova, Oltenia, Banat si in acest sens vom emite avertizari meteo maine la pranz sau cel mai probabil duminica dimineata, pentru ca intensitatea mai mare a fenomenelor va fi incepand de duminica noaptea", a spus Florinela Georgescu la o videoconferinta cu prefectii organizata de Ministerul de Interne.

Perioada de racire va continua pana spre sfarsitul lunii, cand temperaturile vor fi si cu 10-15 grade mai coborate, fata de cele din aceste zile. In aceste conditii, in zona montana cea mai inalta vor fi posibile si precipitatii mixte. Mai exista semnalul unui episod cu precipitatii mai importante la sfarsitul lunii octombrie si primele zile ale lunii noiembrie, a spus directorul general adjunct al ANM.

Comentarii