Week-end plin de accidente pe şoselele din judeţ şi din municipiu

luni, 19 septembrie 2016, 01:55
3 MIN
 Week-end plin de accidente pe şoselele din judeţ şi din municipiu

Neatenţia la volan a făcut în acest week-end mai multe victime pe străzile din municipiu şi pe cele din judeţ.  

Un pasager se află în comă la Spitalul de Neurochirurgie, alte cinci victime din accidente rutiere diferite au rămas internate în stare stabilă la acelaşi spital, în timp ce încă două victime se află în grija medicilor de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Victima care se află în starea cea mai gravă, comă de gradul III, provine dintr-un accident rutier petrecut duminică la ora 2:00 în localitatea Mogoşeşti-Siret. Potrivit poliţiştilor, pe fondul neacordării de prioritate, un şofer în vârstă de 35 de ani din Neamţ care se deplasa pe DC 104 la volanului unui autoturism marca Opel a intrat în coliziune cu un autocamion, în cele din urmă acesta intrând în curtea unor localnici. Poliţiştii rutieri care au intervenit la faţa locului au testat şoferul cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

În urma accidentului, patru persoane au fost transportate de SMURD şi SAJ la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi. „Un bărbat de 35 de ani care avea o contuzie toraco-abdominală a mers la domiciliu, iar altul de 26 de ani cu o contuzie la mâna stângă a făcut acelaşi lucru. O victimă de 28 de ani, bărbat, prezenta pneumotorax bilateral şi a fost transferat în Clinica de chirurgie toracică. Al patrulea pacient, un de bărbat 69 de ani, prezenta un traumatism cranio-cerebral sever, comă de gradul II şi III, hematom subrahnoidian, fractură de femur şi o contuzie pulmonară. Pacientul a fost trasferat la Spitalul de Neurochirurgie“, a precizat dr.Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Tot în cursul dimineţii de ieri, la Spitalul „Sfântul Spiridon“, în Clinica de Ortopedie, a fost internat un ieşean de 37 de ani care s-a accidentat în timp ce se de­plasa cu bicicleta. Bărbatul prezenta traumatisme la nivelul feţei şi capului şi o fractură de mână stângă.

În cursul după-amiezii de duminică, două echipaje de la SMURD au intervenit la două accidente soldate cu patru victime rănite uşor. Astfel, pe Calea Chişinăului, în jurul orei 16.00, un autoturism a ieşit de pe stradă şi s-a oprit într-un copac. „Un bărbat în vârstă de 32 de ani care conducea un autoturism marca Opel, pe fondul neadaptării vitezei, a părăsit carosabilul şi s-a lovit de un copac. În urma accidentului au fost rănite uşor două persoane care au fost transportate la spital“, a arătat Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al IPJ.

La interval de aproximativ o oră, în Zimbru, un autoturism marca Opel intra într-un refugiu pentru pietoni. Potrivit poliţiştilor, şoferul în vârstă de 28 de ani se deplasa spre Zimbru şi după ce a acroşat refugiul a fost rănit uşor. Pasagerul din dreapta, un tânăr de 22 de ani, a fost şi el rănit uşor, ambele victime fiind transportate la spital. 

Potrivit urgentiştilor, o pacientă a fost transferată la Spitalul de Neurochirurgie cu o fractură de coloană vertebrală. Tânără a fost rănită într-un accident rutier petrecut în localitatea Tomeşti. „Pe 17 septembrie, un tânăr de 25 ani care conducea un autoturism BMW care circula dinspre Vaslui spre Iaşi a intrat în coliziune cu un gard într-o curbă, pe fondul neadaptării vitezei. În urma accidentului, autoturismul a fost avariat în proporţie de 90%“, a mai precizat Anca Vîjîiac. Şoferul care conducea autoturismul BMW nu băuse alcool înainte de a se urca la volan, după cum a arătat rezultatul testării alcoolscopice.

Comentarii