Ziua Z pentru trei fotbalişti ieşeni

sâmbătă, 03 august 2013, 01:50
3 MIN
 Ziua Z pentru trei fotbalişti ieşeni

Memoriile lui Avrămia, Bădic şi Herghelegiu prin care cereau să devină jucători liberi au fost respinse. Celor trei li se va mai face încă o ofertă de prelungire a contractelor, în condiţii financiare avantajoase.Dacă vor refuza extinderea colaborării, cei trei riscă să stea un an pe tuşă!. Astăzi, de la ora 11:00, amical cu FCM Dorohoi, în Copou

 
Adrian Avrămia, Narcis Bădic şi Andrei Herghelegiu sunt obligaţi să respecte în continuare contractele pe care le au cu CSMS Iaşi, contracte ce expiră vara viitoare. Ieri, preşedintele CSMS, Florin Prunea, a anunţat că celor trei li s-au respins cererile prin care solicitau să devină liberi: “Am fost informat că memoriile lui Avrămia, Herghelegiu şi Bădic, care cereau să devină jucători liberi, au fost respinse. Este o decizie pe care o aşteptam fără emoţii. Dacă toţi jucătorii plătiţi prin contracte civile ar deveni liberi, s-ar desfiinţa fotbalul românesc!”. Respingerea memoriilor celor trei fotbalişti formaţi la Iaşi nu înseamnă că situaţia lor s-a clarificat. Voalat, Prunea a lăsat să se înţeleagă că Avrămia, Bădic şi Herghelegiu nu vor mai fi folosiţi în viitorul sezon dacă nu acceptă prelungirea contractelor. “Sâmbătă, după meciul amical cu FCM Dorohoi, le vom face celor trei o nouă ofertă de prelungire a contractelor, care expiră vara viitoare. La cât a investit Iaşul în aceşti copii, din toate punctele de vedere, nu e corect ca ei să plece liberi. Mai mult, le vom face o ofertă prin care pot câştiga aproape de zece ori mai mult decât până acum. Eu sper ca măcar această decizie să-i facă să conştientizeze că persoana pe mâna căreia au mers îi poate induce în eroare şi le poate face rău în carieră. Dacă vor refuza prelungirea contractelor, înseamnă că e rea-voinţă. Voi aduce la cunoştinţa Comietului Director poziţia lor şi sunt convins că lucrurile se vor complica foarte mult pentru ei. La obiectivul pe care-l avem, nu ai cum să te bazezi decât pe jucători sută la sută conectaţi la echipă, care pun şi suflet, care nu sunt cu gândul la alte cluburi. Ceea ce s-a întâmplat pe finalul sezonului trecut cu alţi jucători, care se gândeau la alte echipe în loc de salvarea Iaşului, nu poate fi uitat”.

În altă ordine de idei, astăzi, de la ora 11:00, pe stadionul “Emil Alexandrescu”, CSMS va disputa un nou joc de verificare. Echipa pregătită de Costel Enache va primi replica formaţiei FCM Dorohoi, care a încheiat sezonul trecut pe locul II al Seriei I a Ligii a III-a. Meciul va fi primul în care spectatorii ieşeni îl vor putea vedea la lucru pe Tomi Petrescu, mijlocaşul finlandez care a semnat joi cu Iaşul. Alţi jucători noi care vor putea fi urmăriţi faţă de precedentele teste sunt Vişa (FC Argeş) şi Trifu (Pandurii Tîrgu Jiu). “Vineri a sosit în Iaşi un puşti de 17 ani de la Pandurii Tîrgu Jiu, Trifu, care va juca în amicalul cu Dorohoi, partidă în care-l vom vedea la lucru şi pe Vişa, care se antrenează de marţi în Copou. Situaţiile lor şi cea a lui Marin vor fi clarificate săptămâna viitoare” a precizat Prunea.

Comentarii