Alegerea unui filtru sau a unui purificator de apa (II)

Subtitlu

miercuri, 23 mai 2007, 18:38
2 MIN
 Alegerea unui filtru sau a unui purificator de apa (II)

Filtrul: este cartusul care „prinde" agentii patogeni, aluviunile si alte depuneri. In functie de compozitia acestuia putem vorbi de calitate si de cost. Materialele pot fi:

Ceramic: este un filtru efectiv, de calitate ridicata, care poate fi curatat de mai multe ori inainate de a necesita sa fie inlocuit. Un cartus ceramic filtreaza cele mai multe particule. Filtrul de acest tip este fragil si necesita minuire delicata. Elementele ceramice au durata de viata cea mai indelungata.

Ceramic cu miez de carbon: aceasta structura aditionala permite inlaturarea gustului de halogenib(clorine si iodine) si a unor chimicale, ierbicide si pesticide

Structura tip labirint: un material dens, de tip fagure care surprinde in mod efectiv agentii patogeni.

Structura iodata: un strat chimic integrat in filtru care dezactiveaza virusii, dar fara a-i inlatura

Tipul de curatare: este un aspect care tine de dezirabilitate. Puteti deschide filtrul pentru a-l peria si astfel va trebui sa mariti fluxul apei. Infundarea acestuia nu trebui sa va alarmeze, inseamna ca filtrul functioneaza.

Longevitate: cit de mult va dura un filtru sau un purificator? Filtrele ceramice care pot fi curatate sint cele mai durabile, dar viata oricarui filtru va depinde de claritatea apei pompate. Folositi un prefiltru daca aveti posibilitatea. Producatorii citeodata estimeaza numarul de litri de apa pe care un asemenea aparat este asteptat sa trateze.

Forta de pompare: cu cit numarul este mai ridicat cu atit este mai puternica forta de pompare.

Dimensiunea porilor: un filtru de 0.3 sau 0.4 micron este la fel de eficient ca si unul de 0.2. Factori precum rata fluxului, grosimea minima a peretilor filtrului si capacitatea de absorbtie pot influenta eficienta filtrului.

Comentarii