Cum ne ferim de caldura

miercuri, 29 august 2007, 18:52
2 MIN
 Cum ne ferim de caldura

* In timpul zilei inchideti ermetic geamurile pentru a impiedica caldura sa intre in casa. Deschideti-le abia noaptea, cind va puteti bucura de temperaturi mai scazute. Cea mai racoroasa perioada a noptii este cea de dinaintea rasaritului. 

* O izolatie buna a acoperisului va va permite sa pastrati in interior o temperatura scazuta vara si ridicata iarna. 

* Daca va renovati casa realizati o izolatie exterioara care va mentine o inertie termica. 

* Pentru culoarea storurilor, a peretilor si a perdelelor alegeti culori deschise care vor reflecta lumina. 

* Aparatele electrocasnice degaja caldura asa ca vara este recomandat sa limitati folosirea lor. Aragazul nu-l aprindeti decit in caz de forta majoara. Bazati-va meniul pe hrana rece, salate, fructe. In ceea ce priveste sursele de iluminat, alegeti unele economice care degaja mai putina caldura. 

* Plantele absorb caldura. Fiti prevazatori si plantati inca din primavara un copac in fata ferestrei pentru a avea umbra. Ginditi-va de asemenea si la plantarea unui gard viu linga casa. Puteti aseza si in casa, aproape de ferestre, diverse plante care vor oxigena si umidifica aerul. 

* Daca folositi un aparat de aer conditionat trebuie sa respectati o anumita temperatura pentru a nu va imbolnavi. O diferenta prea mare intre temperatura din interior si cea din exterior este nefasta pentru organism. Desi ar putea parea neobisnuit, pina si o diferenta de 5 grade in minus fata de temperatura exterioara este suficienta pentru a simti racoarea. Aveti grija sa curatati bine filtrul aparatului de aer conditionat pentru ca umiditatea favorizeaza inmultirea bacteriilor in aerul pe care il respirati. Asadar, apelati la racoarea produsa de ventilator sau aparatul de aer conditionat numai in cazuri extreme.

Comentarii