Jaluzele termoizolatoare

miercuri, 22 august 2007, 18:49
2 MIN
 Jaluzele termoizolatoare

Aceste jaluzele combina moda cu functionalitatea, in timp ce se au in vedere nevoile dumneavoastra de confort, stil si economie de energie. Reduc schimbul de caldura prin suprafata geamurilor si creeaza camere confortabile tot timpul anului.

Cind sint in pozitia „inchis", jaluzelele termoizolante umbresc puternic camera, astfel incit somnul de dupa-amiaza poate deveni obisnuinta. Capacitatea de izolare contribuie si la reducerea cantitatii de zgomot care vine de afara.

Puteti combina aceste jaluzele cu materiale decorative, astfel incit sa completati sau sa realizati un contrast cu restul decoratiunilor din incapere.

Ferestrele dumneavoastra sint responsabile de schimburi uriase de caldura. Folosind jaluzele termoizolante aveti posibilitatea sa creati un climat placut in incapere tot timpul anului, fiindca jaluzele reduc pierderile de caldura realizate prin ferestre in timpul iernii cu pina la 80% si reduc insoririle excesive din timpul verii cu pina la 79%. Ceea ce inseamna economie de energie, folosita la incalzirea camerelor pe timpul iernii sau la racirea lor vara.

De unde luati asa bunatate de jaluzele? Ei bine, le creati singuri.

Pentru asa trebusoara aveti nevoie de material termoizolant (poate fi material din care sint realizate gentile termoizolante, cu o folie de polietilena la mijloc; luati o geanta veche, daca altfel nu se poate si sacrificati-o pentru jaluzele; sau dati sfoara-n tara ca se cauta material termoizolant.) si materialul care doriti sa apara ca jaluzele, in culorile preferate.

Puteti crea jaluzele romane (am povestit alta data despre cum se fac acestea) sau draperii, care se pot da de o parte si de alta a ferestrei.

Pentru inceput masurati fereastra, stabilind cit de mare doriti sa fie jaluzeaua: sa acopere timplaria, sa acopere doar geamul? Apoi taiati dupa dimensiuni materialul ales pentru jaluzele si materialul termoziolant. Fixati inelele si snurul pe jaluzea, dupa metoda deja explicata in numerele mai vechi ale ghidului (promitem sa revenim data viitoare cu explicatii despre cum se realizeaza o jaluzea romana), apoi prindeti jaluzeaua la fereastra: de toc, daca vreti sa acopere numai geamul, sau de perete, daca vreti sa acopere si timplaria.

Ca sa va fie mai usor sa decideti cit de mari sa fie jaluzelele, uitati-va daca aveti o timplarie deosebita, sculptata, care sa merite lasata la vedere. Aveti loc destul deasupra ferestrei, incit sa puteti prinde de perete jaluzeaua? Intr-o camera cu ferestre de mai multe marimi, cum puteti crea un aspect unitar montind jaluzele?

Cam asta a fost. Spor si racoare va dorim.

Comentarii