S-au desemnat cistigatorii competitiei de proiecte de la UMF

joi, 16 iulie 2009, 17:29
2 MIN
 S-au desemnat cistigatorii competitiei de proiecte de la UMF

Pe facultati, au cistigat sase cadre didactice de la Medicina, doua de la Medicina Dentara, unul de la Farmacie si unul de la Bioinginerie Medicala. Punctajul maxim l-a obtinut Cristina Tuchilus, cu 92,98 de puncte, punctaj obtinut si de Dumitru Branisteanu. Urmatoarea in top este Liliana Tartau, cu 91,08 puncte, urmata de Laurentiu Sorodoc, Ingrith Miron Crenguta si Ecaterina Mariana Enache, cadre didactice la Medicina. Urmeaza Dan Chelarescu, urmat de Mirela Alice Murariu, ambii de la Medicina Dentara. Ultmii doi ce incheie lista cistigatorilor sint Maria Butnaru, de la Bioinginerie si Dan Lupascu, de la Farmacie.

"Vrem sa vedem cit de important e tesutul adipos in atingerea unei mase osoase si ce rol au aici hormonii secretati de tesutul adipos. Sint studii extrem de sumare pe acest domeniu. Daca vom descoperi ca exista o corelatie intre parametrii acestia vom putea incerca apoi sa facem teste, sa administram hormoni din afara la animale, spre exemplu, sa vedem daca se poate imbunatati masa osoasa", a explicat pe scurt Dumitru Branisteanu, de la catedra de Endocrine.

Printre criteriile de selectie s-a impus ca modelul proiectului sa fie similar celor din cadrul Programului National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare PN II. Aici accentul cade pe ideea proiectului, pe vizibilitate internationala, cunoasterea cercetarii, interdisciplinaritate si cercetari complexe in domenii de frontiera. Au fost acceptate in concurs cadrele didactice pina la functia de conferentiar inclusiv, ce nu au fost niciodata directorii unor granturi de cercetare. Semnarea contractelor se va face pina pe 15 septembrie.

Banii primiti nu vor putea fi folositi pentru salarii, ci pentru obtinerea rezultatelor de cercetare, aparatura de valoare mai mica, pentru publicarea ori diseminarea informatiilor ori participarea la conferinte internationale.

Perioada de desfasurare a proiectelor este de un an, la finele caruia participantii trebuie sa publice o lucrare intr-o revista cotata international ISI sau CNCSIS, minim categoria B plus, iar apoi sa participe cu proiectul cistigator aici intr-o competitie mai mare.

Comentarii