Contestatie de 27 milioane lei la o licitatie ApaVital

joi, 12 mai 2011, 00:03
2 MIN
 Contestatie de 27 milioane lei la o licitatie ApaVital

Licitatia deschisa organizata in vederea atribuirii contractului de lucrari avind ca obiect modernizarea sistemelor cu apa si canalizare in Holboca a fost atacata de firmele Electrica Serv si Daroconstruct. Au fost contestate mai multe cerinte referitoare la certificari, experienta, calificare pentru subcontractanti. De asemenea, a fost ceruta anularea procedurii de atribuire. CNSC a hotarit "continuarea procedurii de atribuire, prin modificarea documentatiei de atribuire" si respingerea cererilor privind anularea procedurii de atribuire.

De partea cealalta, ApaVital acuza firmele care au facut contestatie de rea-vointa si "scopul clar de a bloca procedura". Oficialii furnizorului de apa au specificat ca firmele care au depus contestatii nu au cerut inainte clarificari. "Aceste contestatii au fost facute inainte de data deschiderii ofertelor, cu scopul clar de a bloca procedura si nu pentru a clarifica sau corecta documentatia de atribuire, fapt ce se poate observa din decizia CNSC, prin care se dispune continuarea procedurii de atribuire, dupa luarea unor masuri de corectie a criteriilor de calificare in sensul detalierii acestora, criterii ce puteau fi corectate si in urma unei adrese de clarificari primite de la orice posibil ofertant. Chiar daca dreptul de contestare este un drept garantat in legislatia romaneasca, uneori se abuzeaza de acest drept, astfel incit punerea in practica a unor proiecte este intirziata sau poate duce, prin neindeplinirea termenelor, chiar la pierderea finantarilor externe, in final avind de suferit cetatenii ca beneficiari finali ai acestor proiecte", a argumentat Razvan Manolache, sef Birou Relatii Publice in cadrul ApaVital.

Contactati telefonic, reprezentantii firmei Daroconstruct nu au vrut sa faca nici un comentariu referitor la contestatia depusa. Lucrarile de modernizare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in Holboca au o valoare de aproximativ 27 milioane lei, adica circa 6,6 milioane euro. "In afara de realizarea a 13 km de retea de distributie a apei si 9 km de retea de canalizare, investitia mai cuprinde si o statie de pompare apa potabila, un rezervor de apa potabila, doua statii de pompe apa uzata, 100 instalatii tip hidrant stradal pentru stingerea incendiilor, precum si 700 de noi bransamente de apa sau canalizare", a detaliat Manolache.

Finantarea proiectului este asigurata prin "Programul Operational Sectorial de Mediu Axa 1 – Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Iasi".

Comentarii