Inspectoratul Scolar ofera locuri de munca

joi, 11 decembrie 2003, 00:00
2 MIN
 Inspectoratul Scolar ofera locuri de munca

Doisprezece persoane s-au inscris pentru concursul organizat de Unitatea de Management a Proiectului pentru Invatamintul Rural (UMPIR), care va avea loc miine, la Inspectoratul Scolar. Pentru postul de expert in educatie s-au inscris la concurs sapte persoane, in timp ce pentru cel de economist se vor bate doar 5 persoane. Concursul va consta intr-o proba scrisa, tip grila, pe baza tematicii afisate, si intr-un interviu in fata comisiei, din care fac parte reprezentantul UMPIR din cadrul Ministerului Educatiei, inspectorul general adjunct, Mihai Ladaru si inspectorul de personal, Vasile Grapa.
Pentru fiecare proba se acorda un anumit punctaj, minimul necesar promovarii fiind 120 de puncte. „Nu ne asteptam sa se inscrie atitea persoane, mai ales ca a fost o neclaritate in ceea ce priveste postul de expert in educatie, nu se stia daca acestui profesor i se rezerva catedra. S-au inscris persoane competente, la expert in educatie avem chiar unul cu doctorat. Cine nu va obtine minim 25 de puncte, din maximul de 50 la proba scrisa, nu va mai participa la interviu. Rezultatele concursului vor fi afisate in data de 17 decembrie. Cistigatorii vor avea un birou in cadrul inspectoratului, care este deja pregatit, pentru ca vor intra foarte repede in activitate, chiar de la 1 ianuarie credem”, ne-a declarat inspectorul Paraschiv Macrineanu.
Elevii vor avea parte de schimburi de experienta in strainatate
Proiectul pentru Invatamintul Rural, care se va derula timp de 6 ani, vizeaza dotarea scolilor nu numai cu calculatoare, ci si cu alte mijloace de invatamint, precum si pregatirea elevilor si profesorilor. „Se vor dota laboratoare de fizica, chimie, biologie, se vor asigura materiale pentru orele de geografie, dar si pentru cele de educatie fizica. Proiectul va avea ca obiect si perfectionarea resurselor umane, elevi si profesori. Noi facem stagii de perfectionare prin Casa Corpului Didactic, dar ei au posibilitatea sa faca unele mai performante, pot sa patrunda in proiecte de cooperare internationala si pentru scolile din mediul rural. Se vor putea face si schimburi de experienta, cu grupuri mari de elevi, care vor fi pregatite de expertul in educatie, in functie de cit de bine cunoaste acesta nevoile scolii, pregatirea cadrelor didactice etc.”, ne-a mai spus profesorul Paraschiv Macrineanu. (Camelia STANILA)

Comentarii