O asociere de trei lei dolari

joi, 11 aprilie 2002, 23:00
3 MIN
 O asociere de trei lei dolari

Odata cu recistigarea pozitiilor forte dupa alegeri, puterea a dezgropat naravurile vechi, dar garantate "profitabile" pentru largul sau buzunar – asocierea dintre firmele private si Consiliul Judetean. Dupa modelul "Casei de Licitatii", via celebra "Seven Star", si cu implicarea acelorasi nume, in urma cu mai putin de trei saptamini conducerea judetului ne-a rezervat o noua surpriza. Cu o mica deosebire. Pina sa intram in Europa, hai sa vina ea la noi, par sa spuna protagonistii. Cum, vedeti in cele ce urmeaza.
In sedinta din 27 martie a.c, Consiliul Judetean s-a asociat cu mai multe firme romanesti, printre care si renumita "Aispa Star", a la fel de renumitului Cornel Prunache. Ea insasi "pui" de Seven Star, societatea clocita de PDSR cu ani in urma, care a iscat riuri intregi de cerneala, in decursul anchetei si in presa vremii. B Monitor a incercat sa ridice putin valul noii asocieri mai ales ca, datorita numelor implicate in afacere, suspiciunea noastra este intemeiata.
Noile firme partenere ale CJ sint, intr-o ordine aleatorie, SC Fincost Rom SRL Focsani, SC Foradex SA Bucuresti, SC CM Systemss Rom SRL Focsani, SC Conscoop Italia si, deloc intimplator, SC Aispa Star ’95 SA Focsani. Insusi presedintele CJ Marian Oprisan a recunoscut in sedinta din 27 martie ca afaceristul Prunache a initiat proiectul de asociere, menita "sa atraga fonduri europene canalizate cu precadere pe alimentari cu apa, retele de distributie a gazului metan si constructia de drumuri". Pe care, a omis sa spuna conducerea CJ, tot Cornel Prunache prin firma Aispa le va face, cum am mentionat deja in numerele noastre trecute.
Dar sa vedem care sint societatile alese ca partenere de Consiliul Judetean, adica primul legislativ al judetelui, cel care are pe mina cutitul si piinea fondurilor publice. Potrivit datelor extrase din Registrul Comertului, SC Fincost Rom SRL Focsani s-a inmatriculat cu doar doua zile inaintea sedintei din 27 martie, ca si Systems Rom SRL, ambele cu sediul declarat la Consiliul Judetean. Dar semnele de intrebare nu se opresc aici. La Systems Rom sint actionari doi italieni, Cesarini Angelo si Maldone Maurizio, al caror aport la capitalul firmei este, tineti-va bine, 3, respectiv 58 de dolari! La fel stau lucrurile si la Fincost Rom SRL, unde acelasi Cesarini Angelo si Pitorri Pasquale au fondat societatea punind mina de la mina 61 de dolari si 122 de dolari. Mai departe de atit, lasam cititorii sa aprecieze, cu mentiunea ca asocierea amintita, asupra careia vom mai reveni cu siguranta, miroase de la o posta a lucru necurat. Nu mai vorbim de Aispa Star ’95 al carui pedigree readuce in atentie o afacere pe care cu siguranta actualul PSD l-ar dori uitat, dar nu se indura. De altfel, in actionariatul actual al societatii mai figureaza inca SIF Putna (fosta Casa de Licitatii), care insa a fost radiata din cauza capitalului subscris sub limita legala. Despre toate aceste increngaturi si dezgroparea unei metode garantate de succes in a pagubi proprietatea publica, vom reveni intr-un numar viitor. Anticipam inca de pe acum, asa cum s-a dovedit si in ultimele zile, ca puterea locala "nu va precupeti nici un efort" pentru ca astfel de informatii sa ajunga la publicul cititor. (C.ANTON, R.TOMESCU)

Comentarii