Incendiu devastator

luni, 17 decembrie 2001, 00:00
2 MIN
 Incendiu devastator

Duminica dimineata, un incendiu a izbucnit la acoperisul blocului 7, de pe strada Ion Ionescu de la Brad. Din fericire, nu s-au inregistrat victime, insa pagubele sint foarte mari. Incendiul a pornit de la supraincalzirea sobei de teracota dintr-unul din apartamentele situate la ultimul nivel al vilei, in apropierea sobei fiind depozitate materiale textile. In urma interventiei pompierilor militari, celor doua familii de la ultimul nivel al imobilului le-au fost salvate locuintele.
In dimineata zilei de duminica, in jurul orelor 8.30, locatarii blocului 7, de pe strada Ion Ionescu de la Brad au iesit alertati din imobilul in care locuiesc, din cauza izbucnirii unui incendiu la acoperisul cladirii. "Am iesit toti din bloc, pe la opt si jumatate. Ce pot sa va spun?", spune Lucian Patache, locatar al unui apartament aflat la parterul imobilului. Construit in 1984, blocul este caracteristic zonei de sud-vest a municipiului, prin culoarea rosie si un acoperis amenajat din lemn acoperit cu tigla.
Acoperisul scarii B a blocului, cu o suprafata de 200 de metri patrati, a fost distrus in totalitate de flacari. Alertati de locatari, pompierii militari au intervenit si au reusit sa impiedice extinderea incendiului in apartamente.
Materiale textile lasate linga cosul de fum
In blocul afectat au fost oprite alimentarea cu energie electrica si gaz metan. Cauza producerii incendiului stabilita de pompieri a constituit-o supraincalzirea sobei de teracota din apartamentul lui Vasile Zaharia, locatar la ultimul nivel al imobilului, coroborata cu fisurarea burlanului ce lega soba de cosul de fum, linga acesta fiind depozitate materiale textile.
Apartamentele de la ultimul nivel nu au fost afectate de incendiu, insa au avut serios de suferit din pricina apei utilizate de pompieri pentru stingerea incendiului, care a patruns in cantitati apreciabile in apartamente.
La derdelusul incropit de pustimea din zona pe valea care trece prin fata blocului 7 era agitatie multa. Copiii nu pareau a da prea multa importanta celor intimplate. Pentru ei, "spectacolul" s-a petrecut dimineata. Pe jos, in jurul imobilului, stau presarate bucati carbonizate de grinzi, marturie a grozaviei petrecute dimineata. Un ambalaj purpuriu, stralucitor, iti da impresia ca ceva inca mai arde printre butucii-taciune.
Dupa-amiaza, in jurul orelor 16.00, Vasile Zaharia, un batrin de 60 de ani, tocmai se intorcea acasa. Acesta nu se afla in imobil la ora declansarii incendiului. Cu lacrimi in ochi, Vasile Zaharia privea inmarmurit, nevenindu-i sa creada, la locul care inca fumega unde, pina acum citeva ore, era acoperisul blocului. "Era munca mea de o viata…Este o catastrofa!", erau singurele cuvinte pe care abia le putea rosti batrinul. (Catalin BARGAOANU)

Comentarii