Referendum pentru schimbarea primarului Carpusor

vineri, 14 aprilie 2006, 20:01
2 MIN
 Referendum pentru schimbarea primarului Carpusor

In calitate de presedinte al Organizatiei Roman a Partidului Ecologist Roman, inginer Sergiu Porumb, directorul Termloc Roman vrea sa-l inlature pe primarul Dan Ioan Carpusor de la conducerea Primariei Roman. Sergiu Porumb s-a consultat cu reprezentantii mai multor partide politice din oras si, daca acestia isi vor da acordul, la nivelul municipiului Roman s-ar putea organiza un referendum local pentru incetarea mandatului primarului Dan Ioan Carpusor. „Principalele motive care ma determina sa fac acest gest sint legate de modul in care domnul primar Carpusor si domnul Corduneanu i-au fortat pe consilierii locali sa voteze divizarea Goscom. Multi consilieri locali nu au stiut care este jocul lor si au considerat ca totul este curat. De asemenea, tot la divizarea Goscom ar fi trebuit sa aiba loc impartirea echitabila a celor bune si a celor rele catre ambele societati, nu Termloc sa ramina cu toate datoriile, iar Acva Serv sa ia doar partea buna a lucrurilor”, a declarat Sergiu Porumb.
Contactati telefonic, presedintii organizatiilor locale ai PNL – Dorin Ursarescu, PD – Valerian Perca, PC – Sorin Dumitru Cazan, vicepresedintele Organizatiei locale a PNTCD – Mihai Ababei, precum si consilierul independent Mihail Florea, au declarat ca au fost abordati de Sergiu Porumb. Ei au sustinut ca o astfel de decizie va fi luata doar dupa ce subiectul va fi dezbatut in cadrul birourilor permanente locale ale formatiunilor politice pe care le conduc.
Conform Legii 215, mandatul primarului inceteaza inainte de termen ca urmare a rezultatului unui referendum local, organizat in conditiile legii. Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii orasului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau neexercitarii atributiilor ce-i revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului. Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Daca se ajunge la referendum, cheltuielile necesare in vederea desfasurarii acestuia se suporta din bugetul local.

Comentarii