Se construieste Centrul de Primire Urgente

sâmbătă, 26 aprilie 2003, 23:00
2 MIN
 Se construieste Centrul de Primire Urgente

Inca de la primele ore ale diminetii de joi, in curtea interioara a Spitalului Municipal Roman, utilajele au inceput sa faca zgomote asurzitoare. Dupa ce, la sfirsitul anului trecut, conducerea spitalului anunta intentia de a construi un centru de primire a tutoror urgentelor, proiect unic in judet, joi, 24 aprilie, a inceput constructia acestui centru. Preotul spitalului a sfintit locul pe care va fi ridicat viitorul Centru, iar apoi a urmat o scurta ceremonie la care care au participat conducerea spitalului, medici si primarul Romanului, Dan Ioan Carpusor.
Pentru acest centru, a carui constructie se preconizeaza ca va dura sase luni, proiectul a fost intocmit din sponsorizari, constructia efectiva fiind finantata cu bani de la bugetul local. „Lucrarea va fi realizata de firma Romconstruct, iar structura in sine reprezinta o extindere a suprafetei actuale a spitalului, pentru a realiza un spatiu de aproximativ 300 de metri patrati in care se vor primi toate urgentele, indiferent de natura lor”, a afirmat chirurgul Dan Arvatescu, directorul Spitalului Municipal Roman. Centrul va avea o camera de primire, o camera de consultatii, alta de stabilizare, o alta camera de explorari functionale, doua camere pentru mici interventii chirurgicale septice si aseptice, un stationar de sase paturi, sala de gips si un mic laborator. „Aici se vor primi toate urgentele, iar salvarea nu va mai duce pacientul de la un spital la altul, de la un triaj la altul, ca pina acum. Pacientul nu va mai astepta medicul, pentru ca aici vor fi cinci medici de urgenta, 12 cadre medii si 12 infirmiere. Triajul actual al spitalului va ramine ambulatoriul spitalului si va fi organizat pe specialitati, deservind exclusiv bolnavii cronici. Aceasta structura este singura din judet, iar proiectul este dupa modelul centrului de la Spitalul ?Sfintul Spiridon?, din Iasi”, a mai spus doctorul Dan Arvatescu.
Directorul spitalului a afirmat ca o parte din aceste dotari exista deja, dar mai asteapta donatii de la Spitalul Floreasca, din Bucuresti, si de la un spital din Trentino, Italia. (Emilian PAL)

Comentarii