Gong final la bac

vineri, 07 iulie 2000, 23:00
3 MIN
 Gong final la bac

Ieri, 7 iulie a.c., s-a desfasurat ultima proba a primei sesiuni de Bacalaureat din anul 2000. Candidatii, desi au epuizat examenele, asteapta cu nerabdare rezultatele la scris, care urmeaza, potrivit graficului, sa se afiseze duminica, 9 iulie, pentru ca luni sa se depuna contestatiile, iar joi, 13 iulie, sa fie afisate rezultatele finale. In cadrul actualei sesiuni de Bac au participat peste 4000 de elevi din judetul Suceava, care au sustinut cele sase probe in 20 de centre de Bacalaureat. Rezultatele probelor orale, poate cele mai temute de candidati, au fost deja afisate, insa la media finala un impact decisiv il vor avea notele obtinute la cele patru probe scrise. In ciuda emotiilor inerente unui examen de asemenea calibru, cei mai multi candidati spera sa obtina note mari si au apreciat ca aceasta sesiune a Bac-ului nu le-a dat prea multe batai de cap sau, in orice caz, mai putine decit s-au asteptat. Desi proba de ieri, la alegere, ar fi trebuit sa fie cea mai usoara dintre toate, dat fiind faptul ca aici concurentii au putut sa abordeze materia favorita, cu exceptia celor la care fusesera testati anterior, totusi au fost si cazuri in care aceasta din urma a fost considerata cea mai dificila dintre toate. In ceea ce priveste decizia unui numar important de facultati de a anula examenul de admitere, in favoarea unui concurs de dosare, unde un rol hotaritor il va avea media la examenul de Bacalaureat, multi absolventi de liceu sint de parere ca selectia prin examenul de admitere era mai relevanta, fiind in concordanta cu natura specializata a unei profesii ce presupune o pregatire superioara, in timp ce Bacalaureatul si media generala din timpul liceului reflecta nivelul de cultura generala.
Majoritatea concurentilor sint de parere ca bac-ul a fost usor
Una din materiile favorite ale absolventilor de liceu de anul acesta este educatia fizica, la care au sustinut ultima proba un numar important de candidati la sesiunea iunie-iulie 2000 a examenului de Bacalaureat.
Costel, elev la sectia matematica-informatica a Liceului de Informatica Suceava, si-a ales sa sustina ultima proba de Bacalaureat la sport, declarindu-se multumit de prestatia sa la aceasta materie si de ceea ce a trebuit sa realizeze: "A fost foarte usor. Trebuia sa stii ceea ce ti se cerea, insa nu au fost lucruri deosebit de dificile, carora sa nu le poti face fata daca ai fost la ore si te-ai pregatit cit de cit. Din tot examenul de Bacalaureat, eu as aprecia testul scris la matematica drept cel mai dificil. Examenul de Bacalaureat de anul acesta nu mi-a pus prea mari probleme, dupa parerea mea a fost destul de usor."
Andrei, elev tot la sectia matematica-informatica a aceluiasi liceu, a optat pentru anatomie la ultima proba de Bac. Desi considera ca aceasta ultima testare a fost cea mai dificila dintre toate, spera totusi sa obtina peste 9: "Am dat ultima proba la anatomie si mi s-a parut destul de grea, as putea spune chiar ca a fost cea mai dificila proba din tot Bac-ul. Profesorii supraveghetori au fost foarte severi. Totusi, dupa parerea mea, am facut de cel putin 9. Ca o concluzie generala, examenul de Bacalaureat a fost destul de usor. Cei care au invatat puteau face cu usurinta de cel putin 8 la fiecare din probe."
Anca, absolventa a profilului uman din cadrul fostului Liceu Sanitar, a ales sa dea ultima proba la filosofie, insa nu s-a aratat prea incintata de gradul de dificultate a subiectelor: "Primele subiecte au fost mai usoare si pot sa spun ca ma asteptam la ele, insa ultimele au fost deosebit de dificile, dupa parerea mea. Cei cu mai multe ore de filosofie pe saptamina, ca mine, au avut de tratat subiecte mai grele si mai complexe. Cea mai grea proba din tot Bac-ul mi s-a parut cea la geografie. Nu eram pregatita pentru ceea ce mi-a picat. De inceput, am inceput bine, adica am luat note mari la probele orale. Ramine de vazut cit voi lua si la cele scrise. Eu ma astept sa obtin intre opt si noua per total." (Diana CIOBANU)

Comentarii