Pielea fina, cu trei recolte ale stupului

vineri, 01 iulie 2011, 18:14
2 MIN
 Pielea fina, cu trei recolte ale stupului

Produsele stupului au fost, din cele mai vechi timpuri, probate, folosite si necontestate in ceea ce priveste beneficiul mare pe care oamenii l-au avut si il au consumind sau folosind in medicina recolta albinelor. De la mierea de albine si pina la ceara si propolis, toate aceste produse sint utilizate si pentru infrumusetarea obrazului sau pentru intretinerea pielii dar si ca adevaratre medicamente-aliment in medicina traditionala. Continutul bogat in vitamine, substante proteice, hormoni si alte substante hranitoare necesare tesuturilor epidermei recomanda atit mierea cit si celelalte produse apicole in cosmetica.

Mierea de albine are un continut bogat in zaharuri, substante proteice, grasimi, vitamine (A, C, E, K si grupul B), fermenti, hormoni, saruri minerale de magneziu, potasiu, calciu, sulf si fier. Aceste substante fac din miere un excelent ingredient in catifelarea si obtinerea supletii tenurilor uscate, ofilite, devitalizate si obosite. Mierea ajuta insa si la  preintimpinarea formarii ridurilor si la atenuarea celor deja formate.

Laptisorul de matca este foarte bogat in substante proteice, lipide, glucide, substante minerale si vitaminele A, B1, B2. Aceasta substanta ajuta tenul vlaguit si ridat sa-si recapete functionarea fiziologica normala. Laptisorul de matca este eficace in cazul imbatrinirii tenurilor regenerind tesuturile. Mai este socotit pentru piele elementul tineretii. In mastile cosmetice, care se pot aplica saptaminal, laptisorul de matca poate fi folosit in diferite amestecuri functie de felul tenului: pentru tenuri uscate cu galbenus iar pentru cele grase cu albus de ou. Pentru tenurile normale, uscate sau grase se amesteca cu argila, drojdie de bere sau tarite. Iar pentru tenurile normal spre gras cu sucuri de citrice. Aceste masti se mentin pe fata 20-25 de minute. Apoi masca se indeparteaza cu ajutorul unui tampon inmuiat in apa calduta. La sfirsit fata se clateste cu apa rece.

Ceara este folosita foarte mult in cosmetica in compozitia multor creme, in masti cosmetice hranitoare si revitalizante, astringente sau pentru curatirea tenului. Datorita continutului sau de acizi grasi, care ii confera calitati emoliente. (M.A.)

Comentarii