Salata de ciuperci cu oua

Subtitlu

vineri, 16 aprilie 2010, 17:06
1 MIN
 Salata de ciuperci cu oua

Ce putem face cu o mina de ciuperci, oua si citeva legume? Simplu, o salata in toata regula numai buna pentru un prinz, mai ales daca timpul va preseaza.

Ingrediente: 200 gr. ciuperci, 4 oua, 100 gr. parmezan, o ceapa de apa, un morcov, o telina, 2-3 linguri ulei, 2 linguri otet, sare

Ciupercile se curata, se spala bine si se pun la fiert in apa clocotita cu sare si otet. Dupa aproximativ 15 minute, se scot si se taie bucati. Ouale se fierb tari si se toaca marunt pastrindu-se un ou fiert pentru garnitura. Parmezanul, ceapa, morcovul si telina se rad prin razatoare. Se amesteca bine ciupercile cu ouale, o parte din parmezan, ceapa, morcovul si telina, se stropesc cu ulei si putina zeama in care au fiert ciupercile, se gusta de sare, se amesteca apoi din nou totul cu intelegere pentru toate, astfel incit ingredientele sa isi pastreze forma. Se pune intreaga compozitie in salatiera in forma de movila, se presara cu parmezan si se garniseste cu oul fiert pastrat taiat felii rotunde. (Ioana BENESCU, Roman)

Comentarii