10 sfaturi practice pentru a te debarasa de televizor

vineri, 08 octombrie 2010, 17:32
3 MIN
 10 sfaturi practice pentru a te debarasa de televizor

(1) Este procedeul cel mai simplu. Singurul lucru pe care trebuie sa nu-l faci este sa apesi butonul care pune televizorul sub tensiune. Un televizor stins provoaca o foarte frumoasa impresie intr-un apartament elegant si ingrijit.  E recomandabila alegerea unui televizor de ultima generatie, performant si care sa intre intr-un raport de armonie cu mobilele din salon.

(2) O varianta a primei modalitati este de a pune televizorul pe modul silent. Situatia creata are un farmec aparte. Pe de o parte te uiti la televizor, pe de alta parte nu te uiti. Ai scapat de vocea agresiva a animatorilor de talk-show-uri, de bilbele, parantezele confuze si de insultele cu care cei prezenti pe platou isi pigmenteaza discursul. Si, totodata, frazele scurte, rezumative, care apar pe ecran, creeaza un plus de mister si te distrag de la preocuparile cotidiene.

(3) O si mai mare doza de mister obtii atunci cind intorci televizorul cu ecranul spre perete (indiferent daca functioneaza sau nu). Contemplarea partii din spate iti da un sentiment reconfortant, pentru ca iti arata cite progrese a facut tehnica moderna.

(4) O solutie ingenioasa este ca televizorul sa fie asezat in incaperea in care iti petreci cel mai putin timp: este vorba de (exceptind, doamne fereste, indigestiile) cabinetul de toaleta. Televizorul poate fi, pentru a cistiga spatiu, agatat de tavan, ceea ce ofera si avantajul unui unghi de vizibilitate maxim. Dar poate ca avantajul cel mai important al acestui procedeu este ca telespectatorul poate participa interactiv la emisiune, exteriorizindu-si sonor sentimentele si marcind viguros, prin tragerea apei, finalul emisiunii.

(5) Un procedeu destinat rafinatilor si amatorilor de arta moderna este transformarea televizorului in obiect de arta. E vorba aici de a aplica tehnicile care l-au facut celebru pe artistul de origine bulgara Christo. Acesta s-a specializat in asa numita "arhitectura ambientala": el "impacheteaza" peisaje naturale sau monumente (Reichstag, Pont-Neuf la Paris, domul din Köln) in imense draperii viu colorate confectionate din diferite materiale. "Imbraca-ti" televizorul: vei avea o valoroasa opera de arta. Si nu una ci mai multe, pentru ca iti poti pozitiona televizorul in mai multe feluri.

(6) Ia televizorul in excursie, in camping; fa-te ca scapi micul televizor portabil in apa piriului. Atentie, neefectuarea in conditii corespunzatoare a acestei operatii poate stirni protestele ecologistilor!

(7) Poti dona televizorul scolii la care invata copiii tai (de preferat ar fi sa-l donezi scolii unde invata copiii altora). Faci un gest frumos si vei fi bine vazut de comitetul de parinti.

(8) Dupa ce ai cumparat un televizor, inventeaza defecte ascunse si du-te inapoi la magazin, e in perioada de garantie. Nu te lasa impresionat de vorbele vinzatorului; spune-i ca, in chip evident, toate televizoarele din gama respectiva au acelasi defect. Nu pleca pina nu-ti da banii inapoi.

(9) Cind ai musafiri, pune televizorul cit mai tare. Toata lumea va fi perturbata. Spune ca butonul de la care dai mai tare – mai incet e defect. Nu stinge televizorul. Pretexteaza ca astepti o emisiune trasnet. La sfirsitul acestei seri ratate, convinge-o pe sotia ta ca un televizor in casa e o calamitate.

(10) Nu trebuie sa folosesti doar una din metodele de mai sus. Ele se pot combina, de pilda: 6, 5, 2. Sau: 7, 5, 3. Si pune-ti mintea la contributie. Exista, cu siguranta, si alte metode eficiente.

(Acest text a fost transmis la Radio Europa Libera joi, 7 octombrie)

Comentarii