Sinucidere in politie din cauza stresului

vineri, 20 august 2010, 21:07
2 MIN
 Sinucidere in politie din cauza stresului

Dupa mai bine de trei luni de cercetari, anchetatorii au ajuns la concluzia ca tragedia s-a petrecut pe fondul stresului cotidian si al epuizarii fizice, peste care s-au suprapus o serie de probleme de ordin personal si suprasolicitarea la serviciu. "In urma audierilor s-a stabilit ca ofiterul urma un tratament cu antidepresive pentru a face fata acestor probleme. Dimineata, la pranz si seara lua cate un tip de medicamente", a spus procurorul Vasile Selaru, cel care a solutionat cauza.

In cadrul anchetei, procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a agentului sef principal Costica Vieru, cel de la care ofiterul a luat pistolul. Cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de neglijenta in serviciu pentru ca nu si-a supravegheat arma, Costica Vieru a fost absolvit de orice culpa intrucat, spun anchetatorii, avea dreptul sa pastreze pistolul la birou, iar Cristian Vieru ii era sef direct si avea acces la fisetul metalic de unde a fost sustrasa arma.

Gest extrem planificat in amanunt

Ancheta a mai scos la iveala un aspect necunoscut pana acum. Din cate se pare, comisarul sef Cristian Vieru venise cu intentia de a se sinucide. Acest lucru a reiesit din faptul ca a luat pistolul din incinta Dispeceratului 112 in jurul orei 8.10 – 8.20 si l-a tinut asupra lui pe tot parcursul zilei. In acest interval, Cristian Vieru a finalizat analiza activitatii Inspectoratului Judetean de Politie pe primele trei luni, pe care a inaintat-o conducerii institutiei, dupa care a asteptat ca toti ceilalti colegi sa mearga la masa, iar cand a ramas singur s-a sinucis.

Cariera fara pata

Ofiter specialist in cadrul Serviciului Cabinet, comisarul sef Cristian Vieru s-a sinucis pe 15 aprilie, in biroul in care isi desfasura activitatea. Expertizele efectuate au aratat ca ofiterul s-a impuscat in tampla dreapta. In varsta de 46 de ani, Cristian Vieru lucra in structurile de politie din februarie 1995 si era apreciat de colegi. Cei din conducerea IJP spun ca politistul nu figura in evidente cu probleme medicale si ca nu avusese probleme de natura profesionala. Din acest motiv, nu ar mai fi fost evaluat psihologic din 2003, desi functia pe care o ocupa impunea verificarea la cel putin doi ani. Totusi, in decembrie 2008, dupa ce a fost internat in spital circa o luna din cauza epuizarii fizice, comisarul sef Cristian Vieru a fost consiliat de unul dintre psihologi.

 

Sursa: Monitorul de Botosani

Comentarii