75 de disponibilizari in unitatile Ministerului de Interne din Vrancea

Subtitlu

marți, 07 iunie 2011, 20:58
2 MIN
 75 de disponibilizari in unitatile Ministerului de Interne din Vrancea

20 de politisti vrinceni s-au trezit ieri dimineata cu noaptea in cap si au mers la Bucuresti pentru a-si cere drepturile si a protesta impotriva masurilor pe care Guvernul si ministrul de Interne, Traian Igas, vor sa le ia. Imbarcati in masinile personale, echipati cu veste si sepcute, dar si cu bannere, panouri, steaguri, fluiere, oamenii legii au ajuns in capitala si s-au alaturat colegilor din toata tara. In zilele urmatoare, politistii vrinceni asteapta si ajutorul colegilor de la pompieri si jandarmi din Vrancea, pentru proteste de amploare, mai ales ca se aud deja niste cifre privind disponibilizarile. "Conform primelor informatii, din IPJ Vrancea ar urma sa plece 22 de politisti. Alti doi lucratori vor fi disponibilizati de la Serviciul Public Comunitar pentru Inmatriculari Vehicule si Permise Auto. De la pompieri vor pleca vreo 20 de cadre, iar de la jandarmi se aude ca vor fi dati afara peste 30 de lucratori. Speram ca actiunile noastre sa aiba rezultatul scontat", ne-a spus Angelin Ciobanu, presedintele SNPPC Vrancea.

Protestele de ieri din capitala au adunat citeva sute de politisti din toata tara. Politistii au spus ca fiecare angajat va face plingere penala impotriva ministrului Traian Igas pentru abuz in serviciu in cazul deciziei de reducere a normei de hrana.

"Sintem 20 de politisti din Vrancea care am participat la protestul de la Bucuresti. Revendicarile sint cele prezentate si la intilnirea cu ministrul Igas. Astfel, vrem ca absolventii institutiilor de invatamint ale MAI sa nu mai fie obligati sa plateasca penalizari legate de taxele de scolarizare, daca parasesc sistemul inainte de perioada contractata. Cererile de suspendare, pe termen de 2-3 ani, formulate de catre doritorii individuali, vor fi luate in considerare si operate, urmind ca dupa scurgerea perioadei convenite, personalul suspendat sa poata fi reincadrat in structurile ministerului. De asemenea, ministrul trebuie sa faca propuneri legislative pentru ca personalul pensionat, de acum inainte, in cadrul reorganizarii MAI, sa aiba garantate salariile compensatorii, anulate pe durata anului 2011, urmind ca acestea sa intre in plata dupa 1-2 ani de la data pensionarii. Cerem ca pina la data de 5 iulie sa ni se returneze diferenta de plata la norma de hrana, precum si restul de bani pentru echipamentul cuvenit pentru anul 2010", ne-a mai spus inspectorul principal Angelin Ciobanu.

 

Sursa: Ziarul de Vrancea

Comentarii