“Sa fim perversi!”

vineri, 21 martie 2008, 22:02
4 MIN
 “Sa fim perversi!”

Intrata intr-o zona turbulenta daca privim spre calibrul adversarilor intilniti, Politehnica Iasi are astazi in fata o noua provocare. "Uraganul" CFR, care a maturat in acest campionat majoritatea formatiilor "mici", e gata sa loveasca si in Copou, respiratia destul de apropiata a Stelei nefiind pe placul ardelenilor, care nici nu concep sa rateze titlul de campioana.

Pentru a sta in calea oaspetilor, cotati drept favoriti astazi pina si de oficiali ai Politehnicii, antrenorul gazdelor, Ionut Popa, vede o singura solutie: "Trebuie sa fim perversi, in sensul bun al cuvintului". Tehnicianul a avut cuvinte laudative la adresa oaspetilor. "Intilnim viitoarea campioana, cea mai buna echipa din campionat. Au individualitati de marca, asa cum sint Trica, Semedo, Culio, Fabbiani sau Dubarbier. Totusi, voi juca tot in zona, nu voi lua masuri speciale pentru vreun jucator, insa este posibil sa fac una-doua schimbari in echipa si chiar in sistemul de joc" a afirmat Popa, care nu va putea conta pe serviciile lui Sfirlea (suspendat), Tincu si Straton (accidentati).

Oaspetii au si ei probleme de lot, cel mai afectat compartiment fiind cel defensiv, de unde vor lipsi doua piese de baza, Tony, suspendat, si Cadú, accidentat, la fel ca si Didi. In ciuda absentelor, feroviarii nu concep sa nu se impuna la Iasi, antrenorul Ioan Andone avertizindu-si elevii: "Le-am spus sa nu ma ia vreunul la misto, ca nu accept. Ca terminam cu multi de aici. Nu ne batem de joc de investitiile care se fac. Cind faci parte dintr-un lot de 26, cind are nevoie clubul asta de tine, trebuie sa pui osul si sa joci. Daca nu, te duci in tara ta inapoi, nu e nici o problema". "Falcosul" si-a laudat si el adversarii: "Sint omogeni, au opt jucatori care joaca de mult timp impreuna plus trei achizitii bune, asa ca ne va fi greu sa ne impunem, insa nu avem alta varianta".

Posibila premiere a gazdelor de catre Steaua a iscat discutii, presedintele oaspetilor, Iuliu Muresan, spunind: "Ce trebuie sa intelegem din declaratiile lui Gigi Becali care a spus ca ne va fi foarte greu sa ne impunem la Iasi?". Daca presedintele Politehnicii, Sorin Boca, nu a vrut sa atinga subiectul, Popa a dezmintit premierea echipei sale din alte zari: "Noi sintem intr-o situatie foarte grea in clasament, asa ca ne trebuie puncte. De aceea, vom lupta pentru noi si pentru prima noastra, nu pentru banii altora".

In ceea ce priveste cererea de bilete, aceasta a fost sub asteptari ieri. Daca la meciul cu Steaua tichetele de intrare au fost epuizate in doua ore, venirea Clujului nu a stirnit aceeasi emulatie, Sorin Boca, spunind: "Cu siguranta vor ramine bilete si pentru simbata, insa cred ca stadionul va fi plin. Oaspetii vor avea 120-150 de fani, care vor intra pe baza de reciprocitate". Pretul biletelor este de 8 lei la peluze si 15 lei la tribune.

Altfel, Boca a anuntat semnarea unui contract pe trei ani si jumatate cu fundasul brazilian Roberto Carvalho, precizind ca a fost introdusa o clauza prin care intelegerea poate fi reziliata de Poli in vara, in cazul in care fotbalistul nu confirma.

Formatiile probabile

Poli: Branet – Homei, Onut, L. Munteanu, Pecnik – Milea, Ad. Ilie – Bersnjak, Naidin, Paruolo – Cristea.

CFR: Stancioiu – Panin, Sandberg, Galiassi, Dorsin – Trica, Dani, Culio, Dubarbier – Semedo, Fabbiani.

Arbitri: Augustus Constantin – Aurel Onita, Catalin Savu.

Observator: Octavian Goga, Florin Prunea.

 

"Trebuie impuscat!"

Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, a comentat in stilu-i caracteristic incidentele de la meciul Rapid – Steaua. "Nu m-am uitat la meci, deoarece eram preocupat de noul meu ciine, Betty, care va fi prietena lui Deco. Totusi, am vazut ce s-a intimplat si afirm ca daca spectatorul care a aruncat cu bricheta in teren e rapidist, acesta trebuie impuscat in fata Caminului Cultural ori injunghiat ca porcul de Craciun. A distrus munca unui intreg club. E un criminal si criminalii trebuie omoriti!" , a spus tehnicianul, care a adaugat: "Daca echipa mea ar pati asa ceva si as afla vinovatul, mi-as face singur dreptate, chiar daca as intra la puscarie pe viata!". Tehnicianul a mai spus ca ceea ce se intimpla pe stadioanele din tara este doar inceputul unui sir de violente grave. "Lucrurile nu se vor opri aici, vor fi crime, impuscaturi, tancuri pe stadioane. Va aparea si vreun Robin Hood care sa traga cu arcul pe teren! Nu inteleg de ce nu se intervine in forta sa opreasca huligani de genul celor care fac plaja la -10 grade! Asteptam un al doilea Heysel?". 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii