99% – Timisoara

marți, 13 februarie 2007, 23:03
2 MIN
 99% – Timisoara

Zi agitata, ieri, pentru Politehnica Iasi. Vestea ca memoriul timisoreanului Leonard Naidin prin care acesta solicita sa devina jucator liber a fost respins i-a facut pe oficialii ieseni sa discute ore in sir pe tema mult vehiculata in ultima perioada, propunerea banatenilor legata de jocul de Cupa. Astfel, in proportie de 99%, gruparea din Copou va accepta sa joace la Timisoara in sferturile de finala ale Cupei, urmind a primi in schimb dezlegarea definitiva a lui Naidin, imprumutul lui Ilie pe un an si alte avantaje materiale. Daca nu apar elemente neprevazute, astazi, cel tirziu miine, Federatia va fi instiintata de hotarirea Iasului, care cere, insa, asigurari ca actele de transfer ale jucatorilor amintiti vor fi parafate inainte. In legatura cu acest subiect, presedintele Sorin Boca a spus ca o decizie va fi luata cel tirziu astazi, in timp ce antrenorul Ionut Popa, a declarat: "Daca nu avem alta solutie pentru a intari lotul, trebuie sa acceptam solutii de avarie. Oricum, la Timisoara vom merge sa ne batem, nu sa ne predam".
Lasind culisele la o parte, fotbalul vizibil a atras aseara, in Copou, peste 2000 de oameni (!) la un meci amical cu o echipa de prima liga de peste Prut, Dacia Chisinau. Gratie lui Palimaru, care a reusit o dubla (’10 si ’40, ultimul gol dupa un sut superb de la circa 25 de metri), gazdele au spart gheata in nocturna de pe "Emil Alexandrescu", reusind prima victorie de la inaugurarea instalatiei! Desi oaspetii au dat o replica dirza, Poli putea sa-si mareasca avantajul, mai ales dupa pauza, insa Miclea a semnat doar la capitolul ratari.
Interesant a fost de urmarit debutul portughezului Gisvi Antunes, care, conform lui Ionut Popa, are ceva sanse de a ramine in lot. Tehnicianul, care nu si-a facut o idee foarte clara vizavi de potentialul masivului atacant, a spus ca e fortat sa ia o decizie rapida datorita faptului ca Cernoch pleaca astazi in Cehia, unde este foarte probabil sa fie operat de menisc. Cum cehul ar putea lipsi doua luni, Poli  intra intr-o situatie foarte dificila, raminind cu doar doua virfuri in lot, Palimaru si Bilba, in acest timp. O alta decizie ce s-ar putea lua in curind este retinerea in lot a lui Paruolo, ce va fi preferat in locul lui Dianu, ultimul urmind a pleca astazi spre Ungaria, unde are sanse de a se transfera. Au evoluat formatiile:
Poli: Branet (’58 – Plesca) – Onut (’58 – Toma), Bernard (’46 – Ilie), Ciobanu (’70 – Ir. Ionescu), Tarlea (’58 – Dianu) – Buta (’46 – Miclea), Mitrovic (’58 – Iurisniti), Mijin, Sfirlea (’46 – Paruolo) – Palimaru (’70- Leucuta), Antunes (’46 – Bilba).
Dacia: Moraru (’46 – Savu) – Potringa, Negrescu, Chirsul, Bolohan (’68 –  Mardari) – Onica – Orbu (’78 – Resitca), Calin, Pusca (’60 – Miguel Lopez), Iavorschi (’60 – Japalau) – Gusila. A arbitrat bacauanul Cristi Sava.

Comentarii