Absente la start

marți, 12 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Absente la start

Dificultatile financiare resimtite in sportul romanesc sint pe delin cunoscute. Insa, parca mai tare ca peste tot aceste probleme se resimt in divizia secunda de handbal masculin. Astfel, dupa ce in sezonul trecut Precizia Sacele a abandonat cursa chiar inainte de prima etapa (facind fuziune cu Tractorul Brasov, pe atunci in Superliga), campionatul care a inceput simbata schioapata din nou, in conditiile in care doua formatii au declarat forfait inainte de start. Daca proaspat retrogradata din primul esalon, Tractorul Precizia Brasov, a renuntat la locul sau si s-a mutat cu catel si purcel la Sf. Gheorghe (acolo unde media de virsta a echipei bate peste 30 de ani), nou-promovata Vicor Focsani n-a apucat nici ea sa se bucure de revenirea in Divizia A. Asadar, cu doua evadari inca din start, din totalul de 12 competitoare, noul sezon aduce a bataie de joc, in conditiile in care lupta pentru evitarea retrogradarii nu mai are fundament, in discutie raminind doar lupta pentru primul loc, cel care aduce promovarea. Etapa inaugurala a insemnat un tur de forta pentru echipele gazda, care s-au impus la un capat la celalalt. Uztel a trecut lejer de sucevenii de la Ambro, Moldosin a avut ceva emotii cu Petrolul Teleajen, in vreme ce echipa din Medgidia a tinut piept destul de bine formatiei craiovene, cealalta retrogradata din primul esalon. Diferenta consistenta de goluri s-a inregistrat la Caracal, acolo unde echipa care s-a salvat in extremis de la retrogradare anul trecut a intilnit nou-promovata din Adjud. In fine, junii ieseni de la Politehnica nu prea aveau cum sa faca fata experientei competitionale a "petrolistilor" din Sf. Gheorghe. Simbata studentii antrenati de cuplul Hatura-Ciocoiu au posibilitatea sa-si apropie mai multe puncte in partida cu Moldosin, joc programat la Sala Polivalenta.
Rezulatele complete ale primei etape: Politehnica Iasi – Petrom Sf. Gheorghe 31-24, Uztel Ploiesti – Ambro Suceava 34-24, Romvag Caracal – Apoterm Adjud 43-19,"U" Petrolul Craiova – AS Municipal Medgidia 25-22, HC Moldosin Vaslui – Petrolul Teleajen 27-25. Partida Vicor Focsani – Tractorul Precizia Brasov nu s-a disputat.
Etapa viitoare (16 septembrie): Politehnica Iasi – Moldosin Vaslui, Ambro Suceava – Petrolul Teleajen, AS Municipal Medgidia – Petrom Sf. Gheorghe, Uztel Ploiesti – Romvag Caracal. Petrolul Craiova si Apoterm Adjud stau. (Lucian M.)

Comentarii