Adevaratul derby

vineri, 24 octombrie 2008, 22:17
3 MIN
 Adevaratul derby

Chiar daca postul de televiziune Antena 1 are optiuni bizare in privinta derbiului etapei pe care este obligat sa-l transmita, meciul cel mai tare al rundei a XII-a explica aceasta optiune: la "main event" nu participa nici unul dintre granzii bucuresteni! Canalul care a cistigat pe bani grei drepturile de televizare ale Ligii I ne ofera, in aceasta seara, Dinamo – Otelul, un meci important, nici vorba, avind in vedere ca galatenii joaca bine in deplasare, iar "ciinii rosii" au probleme serioase daca nu inscriu goluri repede. Insa meciul etapei se disputa miine si va fi vazut doar de catre cei care prind GSP TV. Este vorba de FC Timisoara – CFR Cluj, o partida condamnata a se juca duminica, datorita faptului ca echipa campioana s-a intors de-abia de la Bordeaux, unde a suferit prima infringere sub comanda lui Maurizio Trombetta. Ocupanti ai locului V, la sase puncte de lider (tribut startului mai poticnit), clujenii sint inca vazuti drept mari favoriti la titlu, iar o victorie la Timisoara i-ar lansa hotarit spre o noua aventura de acest gen. Insa formatia de pe Bega nu este deloc usor de ingenuncheat pe teren propriu. Pina la urma urmei – hai s-o recunoastem cinstit – conform rezultatelor, Timisoara este liderul de facto al campionatului si mai spera la recuperarea celor sase puncte pierdute la masa verde din motive stupide. Chiar daca acest lucru reprezinta o iluzie, formatia lui Dusan Uhrin are un punct mai mult in clasament decit CFR, asa ca isi poate permite dreptul de a visa la pozitiile cele inalte. Cum ambele echipe practica un fotbal generos, se asteapta un meci mare pe stadionul "Dan Paltinisanu". Un alt meci extrabucurestean care atrage atentia se disputa la Urziceni, acolo unde Unirea este decisa sa intrerupa sirul infringerilor de pe teren propriu, desi in deplasare zvinta tot. Farul Constanta joaca bine pe terenuri straine, iar anul trecut a scos o remiza alba la Urziceni.

Pentru trupa zvircolita din Giulesti, meciul de la Ploiesti, cu CS Otopeni este o piatra de incercare, resuscitata echipa visinie asteptindu-se la un nou binom aparare-contraatac, care a adus citeva puncte bune aviatorilor. La Brasov, Gloria Bistrita, ajunsa intr-o situatie de neimaginat pina nu de mult, cauta cu disperare puncte, dar echipa lui Razvan Lucescu nu s-a mai intilnit de mult cu victoria, nici cu infringerea. "Gasca nebuna" din Banie evolueaza la Medias in fata unei echipe frumoase, dar care nu prea stie sa se apere. In fine, am lasat Steaua la urma, pentru ca un meci cu Gloria Buzau nu prea este de comentat. Chiar fara rautati cu "Stelute", formatia antrenata de ilustrul "Marinica zis Codasul" (vorba unui cintec vechi) nu poate avea veleitati in Ghencea.

Primul meci al etapei: Pandurii Tg. Jiu – FC Vaslui 1-0 (0-0), prin golul marcat de Piturca (’75). In min. 86, senegalezul Ndoyé (Vaslui) a primit direct cartonasul rosu.

.

  

  

Programul etapei a XII-a

Ziua  Ora    Meci  TV

Astazi 15:00  Brasov – Bistrita       GSP TV

Astazi 19:00  Urziceni – Farul        GSP TV

Astazi 20:45  Dinamo – Otelul       Antena 1

Miine  15:00  Medias – Craiova      GSP TV

Miine  19:00  Steaua – Buzau        GSP TV

Miine  21:00  Timisoara – Cluj       GSP TV

Luni    17:00  Otopeni – Rapid       GSP TV

Comentarii