Alte sperante

joi, 19 octombrie 2006, 23:17
3 MIN
 Alte sperante

De trei ani de zile doua echipe, din Iasi si Brasov, se lupta din toate puterile sa tina contactul cu primul esalon de handbal masculin. De fiecare data lupta este acerba si bataliile din final de sezon s-au dat pe la barajele de supravietuire. Si macar in ultimii doi ani ambele formatii au reusit, la brat, sa-si mentina locurile din liga. Oarecum asteptat, istoria tinde sa se repete cita vreme HCM si Politehnica sint din nou vecine de clasament si trag de ele sa fuga din zona minata din subsol, care trimite trei echipe in esalonul doi si doar una la baraj. Dupa ce a fost obligata sa renunte la fosta denumire, Dinamo, handbalul masculin brasovean s-a reorganizat si s-a lucrat intens pentru construirea unei noi echipe. Antrenor a fost investit fostul international Dumitru Berbece (care a retrogradat in vara cu CSM Oradea), s-au pastrat o parte din jucatori si s-a lucrat la capitolul achizitii, pentru a creste nivelul. Portarul dinamovist Iordan este transferul anului la Brasov insa lista s-a lungit si i-a mai gasit pe trei tineri ex-stelisti (Varzaru, Petre si Vasile). Doua meciuri pentru brasoveni a jucat apoi interul Streja (revenit din Israel), care intre timp a fost luat de Constanta. Aproape de Timpa a fost vedeta Iulian Alexandru dar pina la urma s-a renuntat la idee si in pragul startului a fost adus de la Uztel un alt jucator de 9 m, Daniel Gheorghe, acelasi Gheorghe care in urma cu un an a fost subiect de telenovela vizavi de un transfer la Iasi. Si pentru ca la Brasov se cauta si se gasesc solutii iar regulamentul permite mutari pina in retur, de doua saptamini in lot si-a gasit locul si un pivot, Gheorghe Roman (ex-CSM Oradea), un jucator de 23 de ani, care a fost aproape de un transfer la Iasi in urma cu patru ani. In noua formula, Brasovul a debutat cu o victorie in prima etapa cu lanterna „U” Cluj apoi a pierdut pe linie, printre altele cu un singur gol diferenta acasa cu campionii constanteni, doua la Tg. Jiu si trei la Medgidia. Desi iesenii isi fac mereu sperante, ramine de vazut in ce masura vor putea sa se intoarca cu ceva puncte de sub Timpa, in conditiile in care in ultimele doua sezoane au reusit o singura data un succes in deplasare, la Medgidia. Dupa ce si-au incasat salariile pe septembrie, diminuate conform cu nivelul prescris al penalizarilor, iesenii antrenati de Costel Schender si-au continuat pregatirea zilele trecute insa fara Crainiceanu (care a fost exclus din lot) si fara Dimofte (care a fost toata saptamina de serviciu dupa-amiaza). Absent din deplasarea de la Medgidia din cauza unei accidentari, Mironescu nu va fi nici in lotul care pleaca astazi la Brasov pentru ca i s-a umflat din nou genunchiul si are nevoie de un examen RMN pentru a se stabili natura problemei. In schimb, pentru prima data in acest sezon intr-un meci din deplasare, Politehnica va miza pe prezenta in teren a veteranului Ciocoiu.
In ciuda faptului ca partida de miine se anunta una incinsa, ea a fost incredintata unui cuplu de arbitre tinere, bucurestencele Diana Florescu si Ana-Maria Stoia, care au debutat in forta in acest sezon cu cinci etape arbitrate in Liga Nationala, doua la masculin si trei la feminin.
Celelalte partide ale etapei a 7-a: Uztel Ploiesti – CSM Medgidia, Poli-Izometal Timisoara – UCM Resita si Minaur Baia Mare – Universitatea Cluj. Doua partide s-au desfasurat in avans, Dinamo Bucuresti – HCM Constanta 27-26 (13-16) si CSM Bistrita – Bucovina Suceava 25-30 (9–15) iar intilnirea Steaua Bucuresti – Pandurii Tg Jiu se joaca astazi, de la ora 19.00, in drect pe TV Sport.

Comentarii